TURNIR U KAIRU

Izbornik Zlatko Dalić uoči Tunisa najavio revanš, ali i otkrio kakav mu je plan

22.03.2024 u 18:15

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija u subotu otvara prijateljski turnir (21 sat) u egipatskom glavnom gradu Kairu, gdje će se pripremati za nadolazeće Europsko prvenstvo, a dan uoči utakmice s Tunisom susret su najavili izbornik Zlatko Dalić i igrač Josip Juranović.

'Došli smo na turnir igrati dvije utakmice. Važne utakmice, želimo napraviti dobar rezultat i pripremu za Europsko prvenstvo. Bitan nam je i rezultat, ali kao i team-building uoči Eura. Igramo protiv Tunisa koji nas je pobijedio u Varaždinu prije nekoliko godina, tako da im se možemo revanširati. Naš je plan da svi igrači imaju minutažu i nastup na turniru. Žao nam je što smo ostali bez Ante Budimira zbog temperature, to je jedini hendikep, a ostali su spremni', rekao je Dalić.

Zahvalio se i Egipatskom nogometnom savezu koji je organizirao ovaj turnir u kratkom periodu.

'Sretni smo što je turnir ovdje, nakon što se došlo pod upitnik u Abu Dhabiju. Za nas je važno da igramo te utakmice protiv istih momčadi, sve je ostalo isto. Imat ćemo dobre uvjete, nadamo se da dobroj posjećenosti, bit će bolja atmosfera jer smo u Egiptu.'

Govorio je o reprezentaciji Tunisa, sutrašnjem protivniku.

'Dosta je novih igrača po našim informacijima. Možda je to nezgodnije i opasnije jer se žele nametnuti. Nemamo puno informacija, novi izbornik, igrači, to može biti nezgodno. Bit će teška utakmica jer se žele dokazati protiv Hrvatske. Dolazimo na team-building uoči Eura, ali važan nam je rezultat, zbog atmosfere i želimo ostvariti dobar rezultat', rekao Dalić.

  • +11
Trening Hrvatske u Kairu Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Egipat će biti bez Salaha.

'Šteta za nogomet i turnir što Mohamed Salah neće igrati za Egipat. On je jedan od najboljih igrača svijeta zadnjih godina. Bilo bi lijepo da je tu, šteta da je ozlijeđen. Znamo koliko znači za Egipat i cijeli ovaj dio svijeta. Šteta što nećemo vidjeti sraz Modrića i Salaha', izjavio je Dalić.

Par riječi rekao je i Josip Juranović...

'Sutrašnja će nam utakmica sve pokazati. Došli smo na team building, ali ne želimo uništiti reputaciju, a to je visoko postavljena letvica. Od prve minute ćemo krenuti na maksimalnoj razini i tako do kraja. Što se tiče Egipta i Mohameda Salaha, on je jedan od najboljih krilnih igrača na svijetu. No, ekipa ne ovisi o jednom igraču. Pokušat će i ostali dokazati zašto su ovdje.'

Josip Juranović uoči Tunisa Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL