uoči puta u mađarsku

Izbornik Zlatko Dalić još nikad nije bio ovako jasan i direktan

22.03.2019 u 17:40

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija ovog je petka otputovala u Mađarsku, gdje će u nedjelju od 18 sati igrati drugu utakmicu kvalifikacija za odlazak na Euro 2020.

U četvrtak je Hrvatska, uz dosta muke, svladala Azerbajdžan 2:1 i s tri boda otvorila novi kvalifikacijski ciklus.

Pred dalićevim izabranicima dvoboj je protiv Mađarske, koji će se u nedjelju od 18 sati igrati u Budimpešti.

'Nakon prospavane noći, još razmišljam o utakmici. Bila je jako teška, ali strpljivo smo gradili pobjedu. Malo smo se više potrošili, sad će nam se vratiti Rebić i Brozović. Vraća se i Lovren, bit ćemo jači. Bit će nam jako teško, na njihovom vrućem terenu pred 22 tisuće ljudi,' rekao je pred novinarima u zagrbeačkoj zračnoj luci izbornik Zlatko Dalić.

  • +9
Odlazak hrvatske nogometne reprezentacije u Mađarsku Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Rebić je priliku dobio već u četvrtak, a sada će uz njega na terenu biti i Brozović.

'Rebić i Broz su sigurni, ovako smo ih sačuvali i oni će sigurno počeci protiv Mađara. Kratko smo spavali, ali tako je to u vrhunskom nogometu. Moramo se prilagoditi, mi i Mađari smo u istoj situaciji.'

Mađari su ove kvalifikacije otvorili porazom (k)od Slovačke i sada će biti pod imperativom. Dalić savjetuje oprezan ulazak u utakmicu jer nakon svjetskog srebra, ali i domaćeg 'lova' tri boda, jasno je d će se Mađari dodatno napaliti.

'Mi smo favoriti, kako god da se postavimo. Svi će kod nas tražiti bodove, mi smo ipak viceprvaci svijeta. Znamo svoje mogućnosti, mi smo s četiri debitanta pobijedili Azere. Svi znaju igrati nogomet, kad ne igraš sjajno, samo oni strpljivi dobivaju. Tako moramo igrati i u nedjelju,' završio je Dalić prije ulaska u zrakoplov.