dok postoji nada...

Izbornik Zlatko Dalić brutalno iskren; krivce nije želio tražiti, ali otkrio je detalj koji je kvario cijele pripreme

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 19.06.2021 13:50
  • Objavljeno 19.06.2021 u 13:50
Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, noć nakon remija 1:1 u Glasgowu protiv Češke, razgovarao je s novinarima. Naravno, svjestan da igra nije na nivou kojeg bi željeli gledati svi zaljubljenici u hrvatsku reprezentaciju

Nakon osvojenog (samo jednog) boda protiv Češke, Hrvatska ipak nije u bezizlaznoj situaciji. U zadnjem kolu, u utorak protiv Škotske, Daliću i igračima za prolazak skupine treba pobjeda. Doduše, pojavila se i teoretska mogućnost da bi dalje mogli i s remijem, ali tu više nema prostora za kalkuliranje.

'Naravno da nisam sretan ni zadovoljan niti se osjećam komforno. Nije Hrvatska kakvu sam zamišljao i htio. Ne igramo dobro. Nije ono što sam mislio, što je bila ideja kad sam počeo pripreme, ali dobili smo zadnju šansu da popravimo to u zadnjem kolu grupne faze i pobjedom se plasiramo dalje. Samo o tome moramo razmišljati, podići atmosferu koliko možemo i biti pozitivni. Ali jako dobro sam svjestan da ovo nije Hrvatska kakvu ja želim', objasnio je Dalić.

Nije Dalić htio prozivati nikoga, no spomenuo je okolnost za koju malo tko zna.

'Neću tražiti krivce pojedinačno, niti mi je to posao. Nismo kompaktni, pogotovo to nismo bili u prvom poluvremenu. Jako loše ušli smo u utakmicu. Sedam, osam igrača došlo je nakon ozljeda iz klubova i nismo se uspjeli složiti. Ideja mi je bila potpuno drugačija. Loše prvo poluvrijeme, protivnik je bio brži na lopti, ali nisu nam složili šansu. Dobili smo gol iz penala koji po meni uopće nije bio. Lovren nije imao namjeru udariti igrača, nego je skakao na loptu kao što i inače skače. Nakon toga imali smo šansu Rebića, ranije i onaj korner za Perišića. U drugom poluvremenu bili smo bolji, ali ne dovoljno za pobjedu. Česi su imali taj penal, a nama se nije vratilo kroz zicer'.

Gdje biste sad svrstali reprezentaciju?

'Tamo gdje i jesmo. Tu smo, nismo se nametnuli. To nije Hrvatska koja ohrabruje, kakva bi trebala biti. Mi nismo sad na nivou, ali imamo šansu popraviti se u utorak i pobjedom bismo išli dalje. Ali nemamo puno stvari za koje se baš možemo uhvatiti. Sad smo u borbi za najboljih 16'.

  • +69
Hrvatska - Češka, 2. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal