nogometna obitelj tuguje

Izbornik Rukavina u šoku nakon tužne vijesti: Bio je veliki potencijal i dio svih naših planova u budućnosti

12.08.2020 u 18:00

Bionic
Reading

Igrač mlade hrvatske U-17 reprezentacije, Luka Lucić preminuo je 12. kolovoza 2020. godine nakon teške prometne nesreće.

Šesnaestogodišnji reprezentativac Luka Lucić rođen je 2003. godine u Njemačkoj te je sudjelovao u nekoliko aktivnosti hrvatskih mladih reprezentacija. Krajem 2019. godine pozvan je na zimski kamp, a u veljači 2020. godine na prijateljskom turniru u Španjolskoj upisao je prve nastupe za hrvatsku U-17 reprezentaciju.

Priliku da radi s ovim mladim nogometašem imao je Tomislav Rukavina.

'Uh, čuo sam ovu tragičnu vijest, šokiran sam. Luka je bio na jednom kampu naše U-17 reprezentacije, pa onda s nama išao i na turnir u Španjolsku. Dokazao se kao veliki potencijal, jako vrijedan dečko koji bi sigurno i u budućnosti bio u svim našim planovima', rekao je za 24 sata izbornik U-17 reprezentacije Tomislav Rukavina.

>> Tuga u nogometnoj obitelji; nakon teške prometne nesreće u Stuttgartu preminuo mladi hrvatski reprezentativac

'Ne znam što bi uopće rekao o ovome, svima će nam nedostajati. Jako, baš jako mi je teško čitati ovakve stvari, kada na takav način odlaze naši mladi dečki. Ovo je velika tragedija, pogotovo za njegovu obitelj, sve koji su ga poznavali, ali ponavljam i za hrvatski nogomet. Kakav je bio Luka? Jako drag i vrijedan dečko, omiljen u grupi, odmah se odlično snašao u našoj reprezentaciji'.

Vidno uzdrman ovom viješću, Rukavina je ipak imao snage i dodao još.

'Teško nam je svima prihvatiti ovakve stvari, vjerujem da puno naših reprezentativaca ni ne zna što se dogodilo, znam da i njima neće biti lako prihvatiti ovu tragičnu vijest. Evo, i ovim putem izražavam sućut njegovoj obitelji, Luka će nam svima jako nedostajati. Kažem, baš sam ga dobro upoznao, svi skupa smo se družili na turniru u Španjolskoj prije cijele situacije s koronom, a sada ga više nema. Užas', završio je Rukavina.

Cijeli članak pročiajte OVDJE.

Luka Lucić preminuo je u bolnici 12. kolovoza 2020. godine od ozljeda zadobivenih u tragičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila dan ranije na željezničkoj prugi u blizini Stuttgarta.