Dragan Skočić

Izbornik Malih Vatrenih o Ligi nacija i željama: Cilj nam je proći skupinu, ali...

19.06.2023 u 15:43

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske U-21 reprezenzacije Dragan Skočić izjavio je uoči putovanja u Rumunjsku gdje će sudjelovati na Europskom prvenstvu da se nada da će se pobjednički mentalitet kojeg imaju Vatreni pretočiti i na ovu mladu reprezentaciju

"Teško je doći blizu pokala i na kraju ga ne osvojiti, ali takve su utakmice, nijanse dijele ekipe od pobjede i poraza. Nekad dobiješ na penale, nekad se izgubi, takav je nogomet. Vatreni imaju pobjednički mentalitet koji pokazuju koji kroz velike rezultate, a nadam se da i naši mladi mogu biti slični A reprezentaciji i da i oni imaju takav mentalitet", kazao je Skočić nakon posljednjeg treninga uoči polijetanja za Bukurešt.

"Nedostajalo nam je puno igrača, imali smo problema u obrani, ali dosta se radilo, probali smo alternative i nadam se da su igrači prihvatili ovo što smo napravili", kazao je Skočić.

"Bilo je problema u obrani pa smo imali neke utakmice U 20 da vidimo njihovo stanje. Sad smo morali skratiti listu igrača. Bilo bi bolje da smo imali bile prave utakmice, ali ja sam dobio uvid u kojem su stanju igrača. Krucijalno je kako su oni odigrali među sobom, mnogi su u inozemstvu", dodao je.

Osvrnuo se izbornik i na grupu i suparnike koji čekaju hrvatske nogometaše u Rumunjskoj.

"Na EP su sve ekipe dobre i grupe su teške. Svaka je grupa teška, znamo dosta o protivnicima, ali najvažnije je bilo da se fokusiramo na sebe same", zaključio je Skočić.

Reprezentativac Jurice Pršir također misli da su se on i suigrači dobro spremili za Europsko prvenstvo.

"Prošlo je 13 dana , ali mislim da smo se dobro spremili. To nam je bilo dovoljno da upoznamo izbornika i da on upozna nas. Mislim da smo spremni. Relativno kratko je trajala adaptacija nas na trenera, vidimo svi da se radi o kvalitetnom izborniku", kazao je Pršir.

Što se tiče prvenstva, Pršir ističe kako je cilj proći grupu.

"Cilj nam je da prođemo skupinu, tu su tri kvalitetna protivnika, ali idemo korak po korak. Za tri dana igramo s Ukrajinom". dodao je.

"Svima bi nam bilo drago da ostvarimo plasman na Olimpijske igre, ali idemo korak po korak, prvo skupina pa ćemo vidjeti dalje", rekao je na kraju Pršir.

Mlada reprezentacija se od 6. lipnja pripremala za EP u Medulinu, gdje je izbornik Dragan Skočić na raspolaganju imao 27 igrača. Sukladno propozicijama završnog turnira, tjedan dana prije prve utakmice izbornik mladih Vatrenih prijavio je završnu listu s 23 igrača koji će putovati na U-21 Europsko prvenstvo.

U Rumunjskoj Hrvatska U-21 reprezentacija prvu utakmicu igra 21. lipnja protiv Ukrajine, zatim tri dana kasnije protiv Španjolske i na kraju 27. lipnja zadnju utakmicu u skupini protiv domaćina Rumunjske.