U LJETO

Izbornik 'elfa' Löw preuzima Bayern?

08.03.2011 u 12:38

Bionic
Reading

Dan nakon što je najtrofejniji njemački nogometni klub Bayern objavio kako po završetku ove sezone neće nastaviti suradnju s nizozemskim trenerom Louisom van Gaalom (59), njemački mediji započeli su špekulirati o tome tko bi sljedeće sezone mogao voditi Bavarce

Kao jedan od kandidata slovi čak i aktualni izbornik njemačke reprezentacije Joachim Löw koji ima ugovor s Njemačkim nogometnim savezom (DFB) do ljeta 2012. godine, odnosno EURA koji će se održati u Poljskoj i Ukrajini.

Nakon što je prošle sezone, u svojoj prvoj godini na klupi Bayerna, Van Gaal odveo momčad do dvostruke krune u njemačkoj, te finala Lige prvaka, ove sezone rezultati su dramatično slabiji.

Devet kola prije kraja prvenstva Bayern je peti na ljestvici sa 19 bodova manje od vodeće Borussije iz Dortmunda, a u Kupu je prošloga tjedna izgubio polufinale na svom terenu od Schalkea, te mu je jedina prilika za osvajanje trofeja ostala Liga prvaka.

Ukoliko prihvati ponudu Bayerna, Löw bi morao napustiti klupu njemačke reprezentacije.

Osim Löwa, kao novo moguće rješenje za klupu Bayerna navode se iskusni Jupp Heynckes, kojemu na kraju ove sezone ističe ugovor s Bayerom iz Leverkusena, a koji je već u dva navrata vodio sastav iz Münchena (posljednji put u proljeće 2009.), zatim aktualni sportski direktor u DFB-u Matthias Sammer, te Nizozemac Guus Hiddink, aktualni turski izbornik.