PULA SE NADALA ZVIJEZDAMA

Izbornik Dalić protiv Gruzije vodi momčad koja još nikada nije igrala zajedno; sve oči uprte u igrača koji je jako nezadovoljan

19.11.2019 u 13:22

Bionic
Reading

Tri dana nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija izborila plasman na Euro 2020. po unaprijed dogovorenom rasporedu još treba odraditi prijateljsku utakmicu protiv Gruzije (18.00, Doma TV) na stadionu Aldo Drosina u Puli. No ovaj put Hrvatska igra u znatno slabijem sastavu nego inače…

Otprije je poznato to da će kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić, u dogovoru s izbornikom Zlatkom Dalićem, propustiti prijateljsku utakmicu s Gruzijom kako bi se ranije priključio treninzima madridskog Reala.

To otvara mogućnost bivšem igraču Reala Mateu Kovačiću te će dobiti priliku od prve minute. Njegove vrlo dobre igre u engleskom Chelseaju ipak ga nisu progurale u najjači sastav, zbog čega je sigurno nezadovoljan, no sada, kada u veznom redu nema Modrića i Rakitića, vidjet će se zapravo koliko dobar i koristan može biti. Nema sumnje da su mnoge oči uprte upravo u njega, a s druge strane mnogi analitičari su uvjereni da je trebao biti jedan od nositelja igre u kvalifikacijama.

'Kovačić je u sjajnoj seriji u klubu. Gledao sam ga uživo i igra odlično, no konkurencija mu je velika u veznom redu i siguran sam da su svi svjesni toga da mnogi dolaze iz vrhunskih klubova te tako prihvaćaju tu situaciju', kazao je Dalićev pomoćnik Ivica Olić.

Može se očekivati da će Hrvatska istrčati u sastavu u kojem još nikada nije igrala: Livaković – Bartolec, Ćaleta-Car, Perić, Melnjak – Badelj, Kovačić – Prišić, Pašalić, Oršić i Rebić.

  • +4
Trening hrvatske reprezentacije u Puli uoči Gruzije Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Dakle jako je puno promjena u odnosu na utakmicu protiv Slovačke. U obrani su na bokovima dva nova igrača o kojima je izbornik Dalić razmišljao uoči Slovačke (Bartolec i Melnjak), a logično je da su stoperi ostali isti kako bi se Duje Ćaleta-Car i Dino Perić dodatno uigrali jer su protiv Slovačke prvi put u karijeri igrali zajedno.

U veznom redu, uz spomenutog Kovačića, Daliću je važno vidjeti kako će reagirati Badelj jer ionako jako dobro zna koliko može vezna linija u kojoj su sve bolji Vlašić i pouzdani Brozović. Zapravo je uz lijevog beka Barišića daleko najveće otkriće ovih kvalifikacija Nikola Vlašić te je dobio veliku priliku jer Rakitić nije igrao u četiri od ukupno osam utakmica kvalifikacija.

Dodajmo još kako je poštedu zbog lakše ozljede tražio i napadač Dinama Bruno Petković, a to je nekako i logično kada se zna da 'modre' u petak u Zagrebu čeka derbi protiv Hajduka, a već u utorak teško gostovanje u Milanu kod Atalante u sklopu 5. kola Lige prvaka.

'Sve oči su uprte u nas, pod povećalom smo svaku utakmicu i nije lako. Spremni smo za nove pobjede. Nadam se da ćemo opet biti dobri, imamo odličnu ekipu, na svim pozicijama su po dva, tri igrača i ako netko nije na nivou ili ga nema, svi momci su spremni i svatko očekuje svoju šansu', rekao je Ivan Perišić.

Inače, ovo će biti ukupno peta utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u Puli te prva nakon 2014. godine i prijateljskog dvoboja protiv Cipra (pobjeda Hrvatske 2:0), kada je dvostruki strijelac bio Mario Mandžukić.

Nema sumnje kako bi stadion, koji ima kapacitet oko devet tisuća gledatelja, možda bio i rasprodan da igra ponajbolji igrač svijeta Luka Modrić. Pogotovo jer je najavio da će se možda povući iz reprezentacije nakon Eura…

  • +41
Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, skupina E, 9. kolo, Hrvatska - Slovačka Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL