svečarski u bjelovaru

Izbornik Dalić otkrio što mu je bilo najvažnije u uvjerljivoj pobjedi

09.10.2018 u 19:19

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija došla je u čestitare 110 godišnjem slavljeniku NK Bjelovaru. I 'počastila' ljubazne domaćine s 15 golova. Naravno, bila je to dobra prigoda Dalićevim igračima da se raspucaju uoči dvoboja s Engleskom, koji ih čeka ovog petka na praznoj Rujevici

Nakon 15:1 pobjede protiv NK Bjelovara u prijateljskoj utakmici igranoj povodom 110. obljetnice kluba izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić za HNTV je rekao.

'Bio je ovo jako lijepi ambijent i doživljaj. 110 godina kluba, jako smo sretni što smo ovdje, hvala gledateljima. Nakon ranijih pehova, danas je proteklo sve u najboljem redu, nitko se nije ozlijedio i idemo dalje'.

  • +10
NK Bjelovar - Hrvatska, prijateljska utakmica povodom 110 godina NK Bjelovar Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

S obzirom na to da suparnik nije bio na nivou druge reprezenatciej svijeta, upitno je što je izbornik mogao doznati u takvom dvoboju.

'Bio je ovo dobar trening, na kojem je bilo najbitnije da se nitko ne ozlijedi. Dobar pucački i trkački trening. O sastavu protiv Engleza odlučit ćemo na treningu prije same utakmice. Moramo popravit dojam protiv Engleza jer protiv Španjolske je bilo jako loše'.

Nakon što su za utakmice protiv Engleske i Jordana otpali Vrsaljko, Brozović, Čop, Barišić i Kalinić, Dalić je pozvao dva nova igrača, Karla Bartoleca i golmana Simona Slugu.

'Nećemo forsirati igrače koji imaju probleme. Pozvao sam Bartoleca koji je najbolji desni bočni danske lige i jako dobrog vratara. Puno novih igrača i neće biti prava atmosfera. Bit će nam jako teško pred praznim tribinama. Ali obje ekipe žele popravit dojam i osvojiti bodove'.

  • +12
Ugođaj pred utakmicu NK Bjelovar - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Nakon što je izabran za najboljeg igrača svjetskog prvensta, potom i Europe, ali i svijeta, Luka Modrić je nominiran i za najboljeg nogometaša svijeta u izboru France Footballa. No, dojam je još jači kada znamo da su u toj konkurenciji i Ivan Rakitić i Mario Mandžukić.

'Svaka im čast na tome. Još jedna potvrda za hrvatski nogomet. Uvjeren sam da će to Luka osvojiti jer je osvojio sve trofeje. Ovo je njegova godina i godina hrvatske reprezentacije'.

Otkrio je Dalić zašto je odbio bogate kineske ponude.

'Nema potrebe razglabati. Tu sam, želim napraviti dobar rezultat na Europskom prvenstvu. Hrvatska je moja glavna preokupacija. Ponuda ima, ali bit će ih još i boljih.