TREBA IMATI I SREĆE

Izbornik Čačić o temi koja jako boli sve u Dinamu: Ne treba tugovati

Bionic
Reading

Novi poraz Dinama u Ligi prvaka i dalje je tema broj jedan među ljubiteljima nogometa. I izbornik hrvatske reprezentacija Ante Čačić gledao je nesretan nastup 'modrih' protiv Olympiacosa'

'Gledajaći 180 minuta, a ne gledajući na semafor teško je povjerovati da je Dinamo ostao bez ijednog boda, ali nogomet je takav. Ono što je dobro je da Dinamo imao odličnih djelova u igri, momčad raste, pojedinci se ističu i to je sigurno dobro. Ovo su, gledajući zadnja tri igranja u LP, sigurno najbolje prezentacije 'modrih'. Vidi se evidentan pomak i to nas mora zadovoljiti, rekao je Čačić za Media servis.

Kao bivši trener Dinama, a sadašnji izbornik, Čačić smatra da je samo Bayern nadigrao hrvatskog prvaka te da nema razloga biti tužan zbog novog poraza.

'Ne treba previše tugovati, mora se uhvatiti za dobre stvari i doraditi ove što su bile loše. Siguran sam da će Dinamo iz ove situacije izaći jači i stabilniji i da će u narednim nastupima imati više sreće', rekao je izbornik.

Pred Vatrenima 17. studenog je prijateljski ogled s Rusijom. Ante Čačić na ogled sa Zbornajom Komandom neće voditi dva naša najbolje veznjaka, Luku Modrića, koji je dobio poštedu zbog učestalog ozlijeđivanja, a u srijedu je stradao i Ivan Rakitić.

'Glede Modrića smatram da ima veliki broj utakmica i načet je ozlijedma. Na kraju baš je na reprezentativnoj utakmici ozlijeđen, a nama je u interesu sačuvati sve igrače i da nam svi budu zdravi za EURO. Rakitić je također platio danak učestalom igranju i nadam se da će se vrlo brzo vratiti treningu, a protiv Rusije ga sigurno neće biti', objasnio je Čačić.

Hoće li biti naknadnih poziva?

'Ne razmišljam još o tome. Još ću ovaj vikend vidjeti kakva je situacija ali za tu utakmicu nisam sklon voditi previše igrača jer imamo pravo samo na šest izmjena i nisam pobornik toga da igrače odvajam od ustaljenog rada u klubovima', zaključio je Ante Čačić.