PRESUDILO JE...

Izbornik Čačić naveo razloge ispadanja od Čilea

11.01.2017 u 16:43

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je na China Cupu od Čilea nakon izvođenja jedanaesteraca, a izbornik Ante Čačić prokomentirao je dvoboj i okrenuo se utakmici za treće mjesto protiv domaćina Kine

Nacionalna selekcija Hrvatske poražena je na jedanaesterce u polufinalu China Cupa u Nanningu o čemu više možete čitati OVDJE. Čileanci su poveli u prvom dijelu, da bi Franko Andrijašević u 77. minuti poravnao na 1:1.

'S obzirom na protivnika i važnost utakmice, možemo biti zadovoljni prikazanim. Zadovoljan sam načinom na koji je moja momčad igrala nakon praktično samo jednog zajedničkog treninga. Čile je imao standardniju postavu, duže se pripremao, te mu čestitamo na plasmanu u finale. Utakmica je mogla završiti i drugačije, imali smo svojih prilika, a naposljetku je presudio faktor sreće i činjenica da je Čile mirnije izvodio jedanaesterce', rekao je izbornik Ante Čačić.

U subotu će se Hrvatska boriti s Kinezima za treće mjesto na turniru. Kina je u prvom polufinalu poražena od Islanda 2:0.

'Gledali smo tu utakmicu, bio sam ugodno iznenađen načinom na koji je Kina igrala prvih 60 minuta. Island je ipak iskusniji i u zadnjih je pola sata okrenuo utakmicu u svoju korist. Sada prvo moramo vidjeti kakve će posljedice ova utakmica ostaviti na naše igrače. Kina je imala dan odmora više, a njihove slabosti prenijeti ću igračima, no isto ću napraviti i s dobrim stvarima koje smo vidjeli kod Kineza', zaključio je Čačić.