GDJE MU JE PAMET?

Izbornik branio Suareza i pritom se potpuno izblamirao!

24.06.2014 u 22:57

Bionic
Reading

Krajnje neprimjerenu izjavu o najnovijem incidentu svoga napadača Luisa Suareza dao je izbornik urugvajske nogometne reprezentacije Oscar Tabarez. Možda se pogrešno izrazio, ali njegova je izjava gotovo pa skandalozna

Urugvaj je u 3. kolu skupine D pobijedio Italiju s 1-0 i na taj način izborio plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Brazilu, ali dvoboj u Natalu ostat će upamćen po novom skandaloznom potezu Liverpoolova napadača. Suarez je, naime, u 79. minuti ugrizao za rame talijanskog braniča Giorgija Chiellinija što je sucu promaklo, pa se 27-godišnji nogometaš izvukao bez kazne.

Na molbu da prokomentira incident, Tabarez je rekao:

- Neću pričati o tome jer nisam vidio što se dogodilo, kao što nije ni sudac. Ima puno važnijih stvari koje treba isticati s ove utakmice.

No, nakon što su mu novinari iznijeli mogućnost da Suarez bude naknadno suspendiran zbog svoga poteza, Tabarez je izgubio živce.

- Vidjet ćemo kako ćemo braniti Suareza. Ovo je Svjetsko prvenstvo, a ne natjecanje u moralizmu. Suarez je omiljena meta dijela medija, pogotovo britanskih. Možda je napravio neke pogreške u karijeri, ali čini mi se da svi čekaju da ga uhvate u prijestupu - rekao je Tabarez, očito zaboravivši da je njegov napadač već dvaput ranije u karijeri ugrizao suparničke igrače.