TRENERI ODABRALI

Izbor najboljeg igrača izvan NBA-a: Hrvat iznenađujuće na vrhu!

23.10.2014 u 11:51

Bionic
Reading

Nova NBA sezona započinje u utorak utakmicom prvaka San Antonio Spursa protiv velikih teksaških rivala Dallas Mavericksa, a za vijest dana ipak su najzaslužniji NBA treneri koji su Hrvata Šarića izabrali kao najboljeg izvan svoje lige

Naime, uoči početka NBA sezone treneri svih 30 klubova biraju najbolje košarkaše izvan svoje lige. Vrlo zanimljiv izbor u kojem je poseban naglasak na igre u klubu te naravno u reprezentaciji.

Na vrhu se tako našao 20-godišnji Šibenčanin Dario Šarić koji je u sezoni koja je iza nas uspio napraviti pravo čudo. Oslabljenu Cibonu uspio je odvesti do titule prvaka regionalne ABA lige (oduševio je NBA skaute i trenere!), a uz to je igrao i vrlo važnu ulogu u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji na SP-u. Iako će neki reći kako ovaj izbor nema težinu, ovo je velik kompliment za 209 cm visokog Šarića koji ove sezone igra za turski Anadolu Efes. Kao što je poznato, Šarić je odlazak u NBA najavio za ljeto 2016., kada će se pridružiti Philadelphia 76ersima (bio je 12. pick).


Međutim, treba reći kako je isti broj glasova (32%) za najboljeg košarkaša izvan NBA-a dobio i Španjolac Rudy Fernandez, zvijezda Real Madrida.

Dodajmo još kako su se odmah iza Šarića i Fernandeza na listi trenera našli sjajni srbijanski playmaker Miloš Teodosić i Sergio Rodriguez (oba 12% glasova). Glasove su još dobili kapetan srpske reprezentacije Nenad Krstić, zatim 19-godišnji Hrvat Mario Hezonja (najugodnije iznenađenje) te najbolji grčki košarkaš Vassilis Spanoulis.

Treba reći i kako su NBA treneri u anketi birali i najboljeg NBA igrača, a očekivano se na vrhu našao LeBron James. (67,9%) dok je najbolji strani košarkaš u NBA-u Nijemac Dirk Nowitzki (53,6%). Očekivao je za najboljeg trenera od strane kolega izabran Gregg Popovich, strateg NBA prvaka Spursa s uvjerljivih 92,9% glasova.