NOVO PRIZNANJE

Izbor France Footballa; Luka Modrić uvršten u najbolju momčad desetljeća uz Messija, Ronalda, Neymara...

30.12.2019 u 13:33

Bionic
Reading

Francuski nogometni časopis France Football uvrstio je kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luku Modrića među jedanaest najboljih igrača svijeta u proteklih 10 godina.

Časopis je odabrao najbolju momčad u posljednjem desetljeću vodeći se uspjehom igrača u individualnom natjecanju za nagradu Zlatna lopta, a također i uspjesima u klubovima te reprezentaciji.

Modrić, 34-godišnji vezni igrač, osvojio je Zlatnu loptu 2018. godine nakon što je s Hrvatskom došao do finala Svjetskog prvenstva u kojem je pobijedila Francuska.

Uz Modrića u najboljoj momčadi France Footballa su i njegovi suigrači iz Real Madrida, kapetan Sergio Ramos i lijevi bek Marcelo.

Na popisu se nalaze i vratar Iker Casillas, braniči Philipp Lahm i Virgil van Dijk, vezni Xavi Hernandez i Andres Iniesta, te napadači Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Neymar.

Modrić bi se u ponedjeljak trebao priključiti suigračima Real Madrida na prvom treningu nakon Božića. Igrači će se nakon nekoliko slobodnih dana pripremati za gostovanje 4. siječnja u madridskom predgrađu Getafe, kod istoimene šestoplasirane momčadi prvenstva.

Momčad desetljeća

Iker Casillas - Philipp Lahm, Sergio Ramos. Virgil van Dijk, Marcelo - Xavi Hernandez, Luka Modrić, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Jelena Rozga, Zlatko Dalić, Mislav Oršić, Predrag Štromar…