bahati talijan

Izbacili su ga s US Opena, a sad mu prijeti još drastičnija kazna

04.09.2017 u 13:04

Bionic
Reading

Fabio Fognini je zbog vrijeđanja sutkinje u 1. kolu US Opena i službeno izbačen iz natjecanja. Ni kriv ni dužan stradao je i njegov partner u parovima Simone Bolelli iako su izborili osminu finala. A Fogninija čeka i puno teža kazna...

Organizatori US Opena odlučili su na primjeru Fabija Fogninija poslati upozorenje svim ostalim tenisačima i tenisačicama kako bi se u budućnosti spriječili takvi ispadi. Talijan je tako ostao bez cijele zarade na US Openu, ukupno 63.000 dolara, a mogao bi dobiti još i puno težu kaznu.

Disciplinska komisija razmišlja da mu se na neko vrijeme (godinu dana ili čak dvije godine) zabrani igranje na Grand Slamovima, a uz sve to predlažu i novčanu kaznu od 250.000 dolara zbog ispada u New Yorku.

  • +2
Finale Umaga, Andrej Martin - Fabio Fognini Izvor: Cropix / Autor: Goran Šebelić

No, ti prijedlozi nisu bez temelja, Fognini je već odavno poznat u teniskom svijetu kao izrazito bahat i problematičan tenisač sklon ispadima na terenu i izvan njega. Svađe sa sucima - glavnim ili linijskim - njegova su svakodnevica, isto kao i razbijanje reketa te demoliranje svlačionica, o verbalnim obračunima s protivnicima da ne govorimo. 

Kako god bilo, osvajač Umaga iz 2016. (igrao je i finale 2013. godine) mogao bi teško stradati zbog svoje ćudljive naravi...