Halilović za tportal

Iza mladog Hrvata su teški dani; iznenadio nas je zrelom izjavom o SP-u u Rusiji!

07.02.2018 u 11:06

Bionic
Reading

Nakon patnje u njemačkom HSV-u Halilović je proljetni dio prošle sezone proveo na Kanarima, na omiljenom španjolskom suncu u Las Palmasu, i pokazao svoj nogometni talent. Jednako je krenuo jesenas, ali onda je zbog ozljede i operacije morao pauzirati četiri mjeseca. Kritičari kažu da se vratio bolji i zreliji, a ako ovako nastavi, nije nemoguće da ga vidimo i na popisu za SP u Rusiji...

Početkom rujna u okršaju protiv Athletic Bilbaa zaradio je 21-godišnji Halilović ozljedu gležnja. I u prvi tren mislilo se da će saniranje ozljede biti jednostavnije i da će terapije biti dovoljne. No početkom listopada liječnici su procijenili da je ipak nužan operativni zahvat.

Tako je završio u Madridu kod poznatog nizozemskog stručnjaka Cornelisa van Dijka, a početkom siječnja kapetan mlade hrvatske reprezentacije vratio se na teren. Doduše, u međuvremenu je Las Palmas zaredao s lošim rezultatima te se Halilovićev povratak čekao s nestrpljenjem.

  • +5
Alen Halilović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prošlog vikenda, nakon što ga je trener Paco Jemez gurnuo na teren u 62. minuti, mladi hrvatski veznjak zabio je lijep pogodak, jedini u utakmici protiv Malage, i donio svojoj momčadi neophodna tri boda.

'Pogodak je ispao lijep, ali iskreno, nisam loptu baš najbolje udario. Golman Jimenez bio je pokriven pa nije mogao reagirati na vrijeme, ali to je sada manje važno od toga da je klub osvojio tri vrlo važna boda i da smo uhvatili priključak za klubovima koji nisu u zoni ispadanja', rekao je za tportal Alen Halilović.

Naravno, nakon duge stanke ovaj pogodak i vama puno znači.

'Točno. Jer posljednjih četiri mjeseca svašta sam pretrpio. Mislim naravno na ovaj proces oporavka. Nije bilo jednostavno, jer htio sam se vratiti što prije u natjecateljsku formu, odnosno kako bih bio klubu na dispoziciji. Sada mi je najvažnije da sam otklonio i tu psihološku barijeru. Igrao sam u zadnje tri utakmice, ali kada zabiješ važan gol, onda te on dodatno podigne.'

Dobro, ali vidimo da zbog njega niste 'poletjeli'?

'Nisam, ovo je tek prvi koračić na putu povratka. I nepotrebno je sada nakon jednog gola pisati nešto veliko. Iskreno, meni je najvažnije da smo razveselili navijače i sve u klubu i da ćemo s ova tri boda lakše ući u borbu za očuvanje prvoligaškog statusa.'

Sada biste od trenera mogli dobivati i veću minutažu?

'Jako mi je važno da s trenerom imam korektan odnos. Razgovarali smo i dogovorili se kako zbog dugačke pauze ne treba ništa forsirati. Mene je ohrabrilo to što sam upravo ja bio prva izmjena u ovako važnoj utakmici. Očito je trener vjerovao da mogu nešto promijeniti na terenu. I jednako mi je važno što sam u sve tri utakmice nakon povratka igrao na više pozicija, kao lijevo, odnosno desno krilo, pa čak i polušpica.'

U ljeto 2016. godine Halilović je, tada kao 19-godišnjak, bio na Čačićevom širem popisu za odlazak na Euro u Francusku.

Naravno, kako je i sâm naglasio, jedan pogodak - posebice nakon ovako duge stanke - ne može biti razlog za poziv u reprezentaciju, ali ako ovako nastavi, možda bi se i ovog ljeta mogao naći na širem Dalićevom popisu za odlazak na SP u Rusiju.

Jer ozbiljnost koju Halilović pokazuje u razgovorima, uz još žešći trening i dobre partije u jakoj španjolskoj ligi, i to na nekoliko bitnih pozicija, mogu izborniku donijeti samo slatke brige. U svakom slučaju, vrijeme radi za Alena.