sportska inspekcija riješila prijavu

Iz Udruge 'Dinamo to smo mi' poručuju: Naš cilj su izbori u Dinamu

26.02.2019 u 18:14

Bionic
Reading

'Naš cilj su izbori u Dinamu i od toga nećemo odustati', kazao je predsjednik Udruge 'Dinamo to smo mi' i podsjetio kako se Dinamo bez sankcija oglušio na rješenje Sportske inspekcije iz kolovoza prošle godine i postavio nekoliko pitanja vezano uz to

Udruga članova GNK Dinama 'Dinamo to smo mi' zaprimila je krajem prošlog tjedna izvješće Sportske inspekcije koje je pozitivno riješila njezinu prijavu protiv predsjednika Uprave Dinama Igora Kodžomana i naložila klubu da se on smjeni s pozicije obzirom da se nalazi u evidenciji Ministarstva pravosuđa kao pravomoćno kažnjena osoba.

'Nelegalna i nelegitimna uprava Dinama svojim postupcima dokazuje da ih jedino brinu njihove pozicije i da će na njima ostati dok ih institucije ne prisile na odlazak ili promjene. Upravo su oni glavni krivci što se prije svake velike utakmice priča i piše o pravnim problemima', rekao je predsjednik Udruge 'Dinamo to smo mi' Juraj Čošić i dodaje:

'Predlažemo ljudima koji sjede u upravi i skupštini kluba da pod hitno usklade statut sa Zakonom o udrugama i raspišu izbore u Dinamu, a ne da se skrivaju iza dobrih rezultata ekipe. Naš cilj je jasan i od njega nećemo odustati', kazao je Čošić.

Podsjetio je kako još u kolovozu prošle godine je Sportska inspekcija utvrdila da Dinamo ne djeluje sukladno Zakonu o udrugama i naložila klubu da ispravi nepravilnosti.

'Još u kolovozu utvrđeno je kako skupštinu Dinama čine ljudi koji nisu pet godina članovi kluba i kako se popis članstva ne vodi po zakonu o udrugama. Mi se pitamo tko je odgovoran za to? Čija je odgovornost članstvo Kluba u Dinamu? Zašto Gradski ured za opću upravu već sedam mjeseci štiti ljude u Dinamu koji su u međuvremenu počinili nove teške prekršaje poput afere SMS i sličnih, ali i zbog kojih se podižu nove optužnice', upitao se javno Čošič.