TKO JE KOME SPONZOR?

Iz KK Cibone poručuju kako je Tedeschi lagao

emil tedeschi

emil tedeschi

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Pixsell

Iz KK Cibone su su odlučili reagirati priopćenjem na navode predsjednika Uprave Atlantic grupe Emila Tedeschija koji je u nedavnom intervjuu Večernjem listu ustvrdio 'Možda se nedovoljno zna, ali mi smo, primjerice, posljednjih pet godina bili jedan od najvećih sponzora KK Cibona'

Iz Tornja negiraju te navode te donose priopćenje koje prenosimo u cjelosti:

'Ponukani tim bombastičnim navodom, dužni smo obavijestiti javnost o stvarnim činjenicama vezanima za ugovore o oglašavanju brandova Cedevita i Multipower u dvorani Košarkaškog centra 'Dražen Petrović'.

U sezoni 2007./2008. Atlantic grupa sponzorirala je KK Cibona isključivo u robi, osiguravši 1000 kg napitka Cedevita (17.260,00 kuna bruto). Sezone 2008./2009. sponzorstvo je također uključivalo proizvode Atlantic grupe (Multipower proizvodi i Cedevita), i to u protuvrijednosti od 42.069,91 kuna bruto. Naredne natjecateljske sezone 2009./2010. na snazi su bili isti ugovorni odnosi kao i prethodne sezone, a protuvrijednost sponzorirane robe iznosila je 61.375,20 kuna bruto.

Naglasili bismo još i činjenicu kako je Košarkaški klub Cedevita tijekom sezone 2010./2011. koristio našu dvoranu za vlastite treninge te za treninge gostujućih momčadi s kojima se natjecao u Eurokupu. Nadalje, iste je sezone KK Cedevita odigrala šest utakmica Eurokupa u našoj dvorani, kao i prvu utakmicu Eurokupa u sljedećoj sezoni (2011./2012.), sve bez ikakve naknade.

Iz predočenih se podataka lako da zaključiti:
a) Atlantic grupa nije bila sponzor KK Cibona proteklih pet nego tri natjecateljske sezone, i to u vrijeme bivše Uprave KK Cibona.
b) Apostrofirano sponzorstvo nije bilo novčano, nego isključivo u robi.
c) Ukupna protuvrijednost sponzorirane robe u te tri sezone iznosi oko 120.000 kuna bruto.
d) Iz svega rečenog teško se može ustvrditi da je Atlantic grupa bila 'jedan od najvećih sponzora KK Cibone'. Kakav je stvarno bila sponzor, sada se, vjerujemo, dovoljno zna.

Služba za odnose s javnošću KK Cibona

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi