ŠAKIĆ MVP KOLA

Iz Hrvatske otišao kao nepoznat, a u Španjolskoj brilijra

29.10.2014 u 12:37

Bionic
Reading

Zagrepčanin Željko Šakić, košarkaš koji je prošao sve mlađe selekcije Cibone, preko noći je postao hit u snažnoj španjolskoj ligi

Ovaj 26-godišnji košarkaš, koji je svoju priliku tražio okolnim putem preko Dubrave, Zrinjskog i Širokog, proglašen je za MVP-a prošlog kola u drugoj najjačoj ligi svijeta. Nije tajna kako je ovog ljeta bio vrlo blizu povratka u Cibonu. Nakon što mu je istekao ugovor u talijanskom Montegranarom bio je visoko na listi želja Ace Petrovića, glavnog operativca 'vukova'. Međutim, kako je Šakić i sam rekao, kada je došla ponuda Manrese nije razmišljao niti sekunde.

U pobjedi njegove Manrese nad Andorrom 88:80 Šakić je ubacio 29 koševa (trice je gađao 4-7), a uz to je imao 7 skokova za što je stigao do valorizacije 34.

Nakon utakmice trener Pedro Martinez želio je istaknuti učinak cijele momčadi, ali je očekivano pohvalio i Šakića.

'Rekao sam igračima: ovo što ste napravili danas je vrlo dobro iako se tome nećemo moći nadati svaki dan. Sretni smo što je novi igrač Šakić u svega nekoliko dana pokazao da u njega možemo imati povjerenja. Njegovim dolaskom iz dana u dan sve smo bolji', kazao je Martinez.