U SUBOTU - PUBLIKA

Iz Futsal Dinama jasni: Ne iživljavajte se!

06.04.2016 u 13:38

Bionic
Reading

Dinamo će u subotu u Domu sportova ipak igrati pred svojim navijačima, a nakon toga na snagu će stupiti pravomoćna kazna za nerede protiv Nacionala. Iz Dinama su uvjereni - bitno ublažena

U goste Dinamu dolazi bivši europski prvak Uspinjača, a dvoboj izravnih konkurenata za doigravanje (subota, 20 sati) igrat će se u uobičajeno bučnoj atmosferi dvorane dva Doma sportova.

Dobili su organizatori usmenu potvrdu da imaju pravo puštati navijače u dvoranu dok kazna od strane HNS-a postane pravomoćna, a na postojeću će se u Dinamu, najavljuju - svakako žaliti.

'Priznajemo sve propuste i pogreške, a javno su ih priznali i naši navijači, ali ovu odluku disciplinskog suca ne smatramo pravednom. I Dinamo i ostali klubovi su u futsalu proteklih godina svjedočili daleko težim incidentima nakon kojih nisu niti pokretani procesi. I mi smo na gostovanju imali prekid zbog utrčavanja protivničkih navijača na teren ove sezone i nismo se žalili jer nam nije u interesu kažnjavanje drugih klubova. Organizator je tada žanjen sa 1.500 kuna kako i priliči amaterskim uvjetima,' počinje dopredsjednik kluba Juraj Čošić i nastavlja.


'25 tisuća kuna za amatersku momčad... To je skandalozno. Pet utakmica bez naših navijača koji su nam osnovni izvor prihoda? Znaju gdje nas najviše boli. Isti taj HNS do sada je najvišu kaznu u svojoj povijesti uputio nakon nedavnog derbija HNL-a u kojem se prijetilo i sucima i udarane su službene osobe. O vrijeđanju da ne govorimo. Drakonski smo kažnjeni nakon prvog prijestupa u skoro dvije sezone, a isti folklor na stadionima diljem Hrvatske ostaje nekažnjen. Što bi bilo da smo recidivisti? Nismo ovdje da opravdavamo sramotno udaranje igrača, ali tražimo ravnopravan status. Ništa drugo.'

20 tisuća kuna 'odrezano' im je zbog vrijeđanja na nacionalnoj, vjerskoj, regionalnoj i inim osnovama...

'Nikakvog vrijeđanja tih vrsta nije bilo. Poslije utakmice igrači Nacionala, i strani i domaći, sjeli su u kafić s nama i našim navijačima i sami rekli da ih se nije vrijeđalo. Tovarske p...e? Pa to je vrijedna životinja. Ne predstavlja ni narod ni vjeru ni pripadnika regije. U slengu se koristi za navijače jednog kluba, što ne upada niti u jednu kategoriju iz članka 67.1 po kojemu smo kažnjeni. I oni i policija govorili su kako su sami pripadnici BBB-a brzom reakcijom spriječili teže incidente, tim više smo šokirani ovom nevjerojatnom kaznom. Pet utakmica bez gledatelja? Kada ste čuli za takvu kaznu u hrvatskom sportu? Za prvi prekršaj. Nije to slučajno' završava  Čošić.

Predsjednik i kapetan Matija Đulvat potvrdio je da se u subotu igra pred navijačima.

'Dobili smo usmenu potvrdu da u subotu smijemo puštati gledatelje, to je možda i ključna utakmica za doigravanje. Pozivamo sve da dođu i da zajedno pokažemo da nismo onakvi kavima nas prikazuju. Razgovarali smo svi nakon incidenta i zaključili da se takvo što više nikada neće ponoviti. Bit ćemo još spremniji i oprezniji. HNS je pretjerao s kaznom, namjerno nas udaraju gdje nam je najteže. Trn smo im u oku zbog našeg sustava vođenja kluba,' jasan je Đulvat.

Nakon dvoboja brzo je lociran pojedinac koji je udario vratara. Nazvao je i ispričao se nesretnom Pavliću, te je sankcioniran. U klubu očekuju smanjenje broja utakmica bez gledatelja, jer dosadašnji standardi uvelike odskaču od spomenute kazne. Incident se dogodio i to težak. Udarac u igrača na terenu golem je krimen. Ali mjere mora biti, a kazna HNS-ovog futsal disciplinca, barem u svom prvostupanjskom obujmu - ne upada u realne okvire.

Hrvatska 1. liga

Square - Futsal Dinamo 8:4
1. Nacional 17 16 0 1 48
2. Split Tommy 18 15 1 2 46
3. Futsal Dinamo 17 11 1 5 34
4. Square 18 9 4 5 31
5. Vrgorac 18 10 1 7 31
6. Uspinjača 18 8 5 5 29
7. Potpićan 18 7 0 11 21
8. Osijek 18 6 0 12 18
9. Solin 18 5 2 11 17
10. Alumnus 18 5 1 12 16
11. Novo Vrijeme 18 4 3 11 15
12. Murter 18 1 2 15 5

Sljedeće utakmice