DRUGI LAUF

Ivica treći, Hirscheru sljemenska kruna

05.01.2012 u 17:05

Bionic
Reading

U 17.30 sati na sljemenskom Crvenom spustu krenuo je drugi lauf muškog slaloma Snježne kraljice. S nestrpljenjem se iščekivao nastup našeg Ivice Kostelića, no na kraju je Ivica bio treći, iza pobjednika Austrijanca Hirschera i Nijemca Neureuthera

Ivica je u dosadašnja četiri izdanja muškog slaloma na Sljemenu tri puta osvajao srebro, pa je danas, na Janičin rođendan, bila idelana prilika da se pobrine za najveći poklon. I sebi i sestri ali i svim ljudima koji su uložili veliki napor da staza i ove godine, unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima bude - skijaška. Nažalost, Ivica je i nakon drugog laufa ostao treći, iza pobjednika Hirschera i Neureuthera.

U prvoj vožnji nastupila su još tri hrvatska skijaša, no niti jedan nije izborio plasman u drugu vožnju. Dalibor Šamšal je zauzeo 49. mjesto sa 5.43 sekunde zaostatka, Sebastian Brigović je bio 58. sa više od sedam sekundi zaostatka, dok Matej Vidović nije završio prvu utrku. Na startu se trebao pojaviti i Natko Zrnčić Dim no zbog ozljede ipak nije nastupio.

KRENULA JE DRUGA VOŽNJA

- u drugom laufu nastupit će 31 skijaš, jer Japanac Yuasa je imao isto vrijeme kao i 30. skijaš, Pinturault. Francuz je odlično prošao drugi lauf te s vremenom 1:54.94 ostao na vrhu do nastupa Talijana Patricka Thalera, inaće 22. nakon prvog laufa. No, Talijan se nije dugo zadržao na vrhu jer brži je bio Francuz Missillier (21. u prvoj vožnji). I dugo se Francuz zadržao na vodećoj poziciji. Otpadali su brojni, a još su ostala petorica. Tada je Deville preuzeo vrh. Potom se i Neureuther proslavio, a onda je na stazu izašao naš Ivica Kostelić. Na prvom prolazu je imao 23 stotinke prednosti. Na drugom je imao 'tek' 14 a u cilj je ušao s vremenom 1.52.32, što mu je tada donijelo drugo mjesto. Myhrer je pogriješio a još je ostao Hirscher koji je osvojio - Sljeme.