MATT VODI U PRVOJ VOŽNJI

Ivica očajan: Ovakav olimpijski slalom je sramota

22.02.2014 u 15:47

Bionic
Reading

Ivica Kostelić loše je odvozio prvu utrku slaloma u Sočiju te ima ogroman, skoro pa nedostižan, zaostatak za vodećim iz prve vožnjem Austrijancem Marijom Mattom. Druga utrka je na rasporedu u 17.15 sati

Nakon srebra u superkombinaciji, Ivica Kostelić se nadao da bi u subotu u svojoj omiljenoj disciplini slalomu mogao doći do svoje posljednje olimpijske medalje, budući da je već ranije najavio da su mu ove Igre posljednje.

Nažalost, u prvoj vožnji Ivica Kostelić je pokazao lice kakvo pokazuje kroz cijelu sezonu. Neuvjerljiva vožnja stajala ga je dobrog plasmana te je na kraju strahovito puno zaostao za vodećim Austrijancem Mattom za više od dvije sekunde (dvije sekunde i pet stotinki). Plasman i zaostatak nakon prve vožnje nažalost Ivicu guraju daleko od kandidata za bilo kakvu medalju.


Vodeći pred drugu utrku je Austrijanac Mario Matt koji je stazu odskijao u vremenu od 46.70 sekundi, dok je drugo mjesto pripalo Šveđaninu Myhereru sa zaostatkom od 45 stotinki, a treće mjesto dijele još jedan Šveđanin Hargin te Talijan Gross koji zaostaju 75 stotinki.

Ivica je nakon odvožene prve vožnje za HTV rekao:

'Dosta je velik zaostatak. Ali, što ja znam, u ovoj sekundi ispred mene je dosta natjecatelja. Moram reći da je velika sramota da olimpijski slalom traje samo 46 sekundi. Drugi lauf će biti drugačiji i bit će druga pjesma. Matt je nedostižan, ali ako budem imao dobru drugu vožnju, mogu napredovati. Kažem, sramota je ovo za skijanje i nevjerojatno mi je da netko blati ovaj sport.'

Osim Kostelića, hrvatske boje su branili i Natko Zrnčić-Dim koji je zaostao 3.94 sekunde, Dalibor Šamšal 4.01, a Matej Vidović 5.04 sekunde. Nijedan nije u Topu 30 uoči druge vožnje.