BEZ DRUGE VOŽNJE

Ivica Kostelić otkrio što misli o 'prekidu' karijere

06.03.2016 u 15:14

Bionic
Reading

Iako je tijekom dana i za vrijeme prijenosa na HTV-u rečeno kako bi utrka u Kranjskoj Gori Ivici Kosteliću mogla biti posljednja u svjetskom kupu, najbolji hrvatski skijaš tu je 'istinu' demantirao. Ili je ipak prolongirao - za najmanje mjesec dana

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić u nedjelju je vozio slalom u Kranjskoj Gori. No baš kao i tijekom cijele sezone - relativno sporo - tako da je sa zaostatkom od 3,99 sekundi za vodećim nakon prvog laufa, ostao bez prilike da nastupi i u drugom.

Međutim, kako cijelu sezonu oscilira s formom, ali i kako ima konstantne bolove u koljenu, pojavila se mogućnost da mu ova utrka u susjednoj Sloveniji ujedno bude i posljednja u FIS svjetskom kupu.

Ipak, Ivica Kostelić, kao i tijekom svih ovih godina, kada je prošao brojne operacije, ali se i jednako uporan vraćao na skijaške staze, i ovog puta ostavio je 'otvorena vrata'.

'Nikad nisam rekao da je ovo moja zadnja utrka. Mislim da je to netko krivo povezao i onda tako interpretirao. O nastavku karijere, jer još uvijek imam želje i ambicija za nastupima, odlučivat ću tek kroz mjesec, mjesec i pol dana. Istina je da mi zdravlje, odnosno bolovi, predstavlja određene poteškoće, ali s time sam već navikao trenirati i raditi. Ova sezona u slalomu mi je bila loša. Na početku sam postavio neke ciljeve koje nisam uspio dosegnuti. Baš kao i danas, ali tu je problem predstavljala i staza koja je bila u lošem stanju', rekao je za Hrvatski radio Ivica Kostelić

Nastup na Sljemenu, ali ne sljedećeg tjedna već u siječnju 2017. godine?

'Jako me privlači ta ideja o nastupu na Sljemenu, ali sad ću koljenu priuštiti malo dulji odmor, kroz proljeće i ljeto te ću vidjeti mogu li s nešto boljom zdravstvenom situacijom ući u pripreme za novu sezonu. Ako ću nastupati na Sljemenu, neću nastupati kao turist, i ako se odlučim za nastupe za sljedeću sezonu, ozbiljno ću se pripremiti'.

Ivica Kostelić u jednom je razgovoru spomenuo i mogućnost jednogodišnjeg odmora pa eventualni nastup na zimskim igrama u korejskom PyeongChangu.

'To je bio uvijek moj cilj i msilim da bi mi to bila zaključna sezona. Ali koljeno je iz godine u godinu sve lošije i lošije i ne mogu s nekakvo sgirnošću govoriti da ću 'izgurati' do olimpijskih igara'.

Ono što doznajemo, naravno, ovisno o vremenskim uvjetima, jest da će Ivica već sljedećeg tjedna skijati na Sljemenu, FIS utrke, a 23. ožujka, također na Sljemenu, trebao bi nastupiti i na državnom prvenstvu.

Prema trenutnom stanju, ali i tome kako se osjeća 'koljeno', lako je moguće da Ivica nastupi i sljedeće sezone, ali isključivo na slalomskim utrkama, a vrhunac priče bio bi njegov nastup na Sljemenu u siječnju 2017. godine.

Očito smo ga možda i prerano 'otpisali'...