U PETAK PRVA UTRKA

Ivica 13., Natko 45. na treningu spusta

10.03.2011 u 11:49

Bionic
Reading

Ivica Kostelić ostvario je 13., a Natko Zrnčić-Dim 45. vrijeme drugog treninga spusta voženog danas u Kvitfjellu u Norveškoj

Vrijeme Ivice Kostelića, sa startnim brojem 20, na današnjem treningu spusta u Kvitfjellu iznosilo je 1:48.69. I bilo je sekundu i 37 stotinki sekunde sporije u odnosu na najbrže vrijeme.

Najbliže vremenu Didiera Cuchea približili su se danas Klaus Kroell (AUT, + 0.35 sek.) te Christof Innerhofer (ITA, + 0.65 sek.).

'Zadovoljan sam današnjom vožnjom kao i rezultatom. Važno je da nisam ništa gubio na ravnici, staza je tvrda te nije grbava, a skokovi su dobri, s time da je drugi skok malo duži', izjavio je nakon treninga vodeći skijaš ukupnog poretka FIS Svjetskog kupa.

Natko Zrnčić-Dim sa startnim je brojem 42 odskijao 45. vrijeme treninga, uz 3,25 sekundi zaostatka u odnosu na najbrže vrijeme.

'Danas sam vozio polakše kako bi što bolje odgledao stazu, a sutra moram, naravno, ubrzati. Lijepo je voziti, čini mi se do sada najbolja staza u Kvitjfellu, dobar snijeg i dobro skijanje koji će mi, nadam se, pomoći da sutra ostvarim bodove', prokomentirao je današnji trening Natko.

U Kvitfjellu će se ovog vikenda voziti dva spusta i superveleleslalom, a Kostelić bio mogao i prije finala u Lenzerheideu osigurati naslov pobjednika Svjetskog kupa.