KAPETANI BIRAJU

Iveša impresioniran Soudanijem te ga vratio na vrh

14.12.2016 u 08:00

Bionic
Reading

S 39 godina jedan je od najiskusnijih i najstarijih nogometaša MAXtv Prve lige, no Vanja Iveša i dalje s velikim žarom dolazi na treninge svoje Istre, s kojom je na početku sezone proživljavao negativne rezultate. Ipak, smjena trenera pokrenula je stvari i Istra se sada nalazi u sredini tablice i s izgledima za mirniji nastavak sezone

Kapetansku vrpcu pulskog prvoligaša također nosi vratar. Već treći u našoj anketi, nakon Splitovog Duke i Interovog Čovića. Istina, Vanja Iveša branio je u prvom dijelu jesenske polusezona, a onda ga je na golu zamijenio Ivica Ivušić. No bez obzira na to što nije bio na teren, već uz njega, Iveša je imao dobar uvid u formu konkurenata.

'Alžirac Soudani je pravi i Dinamo je pravi. On donosi razliku. A koliko zna, najbolji je pokazatelj prekrasni pogodak Lokomotivi. Na drugom mjestu je Gorgon koji je u Hrvatskoj tek od ove polusezone, no i u tom periodu je uspio pokazati svoju klasu. Igra odlično, zabija u kontinuitetu i veliki je Rijekin dobitak. Gavranović je odmah iza njih. Igra Rijeke bez njega ne bi bila tako tečna, a ako bude ostao u formi i na proljeće, mislim da se Rijeka može nadati nečemu velikom. Naravno, jedan od važnih kotačića momčadi s Rujevice je i Mate Maleš, koji možda nije toliko uočljiv, ali je izuzetno vrijedan i koristan. Na kraju ovog izbora je mladi Ante Ćorić, za kojeg vjerujem da će uskoro postati igrač br. 1 MAXtv Prve lige. Ima sve, ali treba mu još malo vremena da uhvati kontinuitet. Bljesne, pa nestane na nekoliko utakmica, ali još je mlad i njegov vrijeme tek dolazi', objasnio je Iveša svoj izbor.

Niz Istrinih utakmica bez pobjede trajao je još od prošle sezone, a niz je prekinut tek u osmom kolu odnosno na gostovanju kod Splita. Izgledalo je da će se Istra i ove godine boriti za ostanak u društvu najboljih, ali stvari su tada ipak krenule na bolje.

'Ulazak u sezonu rezultatski je bio loš. Zašto? Ne znam jer s istim igračima smo nakon nekog vremena počeli pobjeđivati. No najvažnije je da smo se maknuli od opasne zone te se nadam da u proljetnom dijelu možemo i bolje.'

Ovako je birao kapetan Istre 1961 Vanja Iveša

1. El Arbi Hillel Soudani (Dinamo) 10 bodova
2. Alexander Gorgon (Rijeka) 8
3. Mario Gavranović (Rijeka) 6
4. Mate Maleš (Rijeka) 4
5. Ante Ćorić (Dinamo) 2


UKUPNI POREDAK

 1. El Arbi Hillel Soudani (Dinamo) 32
 2. Franko Andrijašević (Rijeka) 24
 3. Ante Ćorić (Dinamo) 18
 4. Marko Vešović (Rijeka) 12
     Matej Mitrović (Rijeka) 12
 6. Mario Gavranović (Rijeka) 10
     Lovre Kalinić (Hajduk) 10
     Stefan Ristovski (Rijeka) 10
 9. Alexander Gorgon (Rijeka) 8
10. Fernandes Jr. (Dinamo) 6
11. Mate Maleš (Rijeka) 4
12. Ivan Pešić (Split) 2
      Jakov Filipović (Inter) 2

U četvrtak će birati kapetan Slaven Belupa Vedran Purić.

454930,454924,454922,454927