hrvat napušta barcu?

Ivanu Rakitiću ponuđen ugovor života, Leo Messi u čudu!

19.04.2018 u 15:06

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac i veznjak Barcelone Ivan Rakitić uspješno se oporavlja od operacije kažiprsta, a vrlo vjerojatno bi ove subote mogao i zaigrati u utakmici finala kupa protiv Seville

Španjolski mediji tvrde da je Premier liga nova destinacija Ivana Rakitića, a hrvatski veznjak navodno je nakon ispadanja od Rome odlučio kako je njegova katalonska epizoda pri kraju te se tijekom ljetnog prijelaznog roka navodno namjerava skrasiti na Otoku.

U utrci za hrvatskim veznjakom dva su engleska kluba, a ponajprije jer su treneri tih klubova 'zaljubljeni' u Rakitića. Jose Mourinho je već poslao svog predstavnika na pregovore i spreman mu je ponuditi puno veću plaću nego što mu može ponuditi Barcelona.

Drugi je pak Pep Guardiola, a oduševljen je njegovom transformacijom pod Valverdeom i želio bi ga kao alternativu Ilkayu Gundoganu na poziciji defanzivnog veznog.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Dakle ovog ljeta moguće su velike promjene u Barceloni, posebice u veznoj liniji, a osim Rakitića, prema pisanjima španjolskih medija, klub bi trebali napustiti Iniesta i Andre Gomes.

Prema ovim napisima, Rakitić samo treba odlučiti u koji će od mančesterskih klubova.

Mourinho želi Rakitića osobito zbog njegovog karaktera, uvijek nasmijani Hrvat omiljen je suigrač gotovo svima koji su s njim dijelili svlačionicu, nije kompliciran, bez konflikata je i afera i što je najvažnije - vrlo je poslušan igrač koji ispunjava sve trenerske zadatke.

Barcelonin najbolji igrač Lionel Messi svjestan je kako bi Rakitić mogao otići i ne želi ostati bez njega.

Ljudi bliski klubu s Nou Campa tvrde kako Messi još nije razgovarao s Ivanom o svemu, ali i da je zabrinut jer svjestan je koliko bi njegov odlazak oslabio Barcelonu.

Naravno, sve ovo je tek dio novinskih napisa. Baš kao što je bila i želja Nike Kovača da ga dovede u Bayern, a znamo što je i kako tu situaciju za tportal komentirao hrvatski reprezentativac. Tako bismo se suzdržali i od naklapanja oko ovog transfera u Englesku.

Rakitić trenutno prema Transfermarktu vrijedi 50 milijuna eura, a za njegov dolazak iz Seville katalonski je klub platio 18 milijuna eura. Aktualni ugovor s Barcelonom vrijedi mu do 30. lipnja 2021. godine.