ZADAR U PROBLEMIMA

Ivanov ima upalu pluća, Kaštropila muči astma

07.10.2012 u 10:52

Bionic
Reading

Kapetan košarkaša Zadra Ive Ivanov preskočit će i treću utakmicu novog izdanja ABA lige, protiv Krke u Novom Mestu

Razlog je upala pluća koju je zaradio nekoliko dana uoči starta sezone.

'U početku sam mislio da je u pitanju neka viroza, no povišena temperatura se nije povlačila ni nakon desetak dana pa sam posjetio pulmologa. Dijagnosticirana mi je upala pluća. Istina, blaži oblik, ali mi je ipak određeno strogo mirovanje. Prava terapija očito daje rezultata jer se osjećam znatno bolje, fibra je pala i od subote sam ponovno u laganom treningu. Za početak je to vožnja bicikla, a nadam se da će do sljedećeg ponedjeljka i utakmice s Union Olimpijom na Višnjiku moje tijelo biti fit i da ću biti na raspolaganju treneru Nazoru', kazao nam je Ivanov koji vjeruje kako njegovi suigrači mogu do bodova u Novom Mestu.

'Pokazalo se da smo odličan kolektiv koji ne ovisi o pojedincu i u tome je naša snaga. Ostanu li dečki na razini koju su pokazali u Beogradu kod Partizana i u Zadru s Crvenom zvezdom, imamo se pravo nadati pobjedi', mišljenja je Ivanov.

Osim njega u Novome Mestu neće biti još jadnog značajnog igrača u igri pod koševima, Franka Kaštropila, kojemu ovih dana astma stvara velike probleme pri disanju.

To znači da će Nazor Krki suprotstaviti sastav koji je istrčao i protiv Crvene zvezde te da će jedna od ključnih uloga u krpanju rupa pod košem pripasti iskusnom Bariši Krasiću.

'Krka je favorit, no mi smo u uvodnim utakmicama sezone pokazali da nikome s nama neće biti lako i što se od nas može očekivati. To je u prvom redu brza košarka s čvrstom obranom. Tamo gdje uspijemo zadržati koncentraciju svih 40 minuta bit ćemo i u igri za bodove', optimističan je Krasić.

Zanimljivo je kao u dresu Krke igraju čak trojica bivših igrača Zadra. To su Jakov Vladović, Jure Lalić i Jurica Golemac. Susret Krke i Zadra na rasporedu je u ponedjeljak, 8. listopada u 20.30 sati.