PONOSAN NA ČILIĆA

Ivanišević presretan: Ovo je prilika popeti se na Mount Everest!

07.09.2014 u 09:53

Bionic
Reading

Goran Ivanišević iznimno je impresioniran igrom Marina Čilića u polufinalu US Opena protiv Rogera Federera i vjeruje da je to nagrada za naporno treniranje ove godine...

Čilić je uspio ponoviti uspjeh svog učitelja i postati prvi hrvatski tenisač u finalu jednog Grand Slam turnira nakon Ivaniševićeve titule u Wimbledonu 2001. godine. S glatkih 3:0 u setovima ispratio je velikog Rogera Federera, ostvarivši protiv Švicarca prvu pobjedu u šestom pokušaju.

'Ovo je bila perfekcija tenisa. Dobiti Federera na središnjem terenu u New Yorku na ovakav način, svaka mu čast. Izuzetno sam ponosan na način kako igra, kako prihvaća ovu novu igru i zasluženo je u finalu,' izjavio je Goran Ivanišević nakon velikog trijumfa svog pulena, pa se osvrnuo na impresivnu završnicu i čak tri asa u posljednjoj igri:

'Tako sam i ja servirao u svoje vrijeme. Nije bilo lako jer su svi navijali za Rogera, a zabiti tri asa u zaredom, to je bilo fenomenalno. Ali način na koji igra trenutno, koliko je smiren, koliko vjeruje u sebe... Sav taj teški trening sada se isplatio i zato je sada u finalu US Opena, a ja sam izuzetno ponosan.'

U finalu ga čeka još jedan heroj US Opena, Japanac Kei Nishikori

'Imamo dva igrača kojima je to prvo finale, obojica su odigrali najbolje mečeve u svojoj karijeri u polufinalu. Bit će sigurno nervozni obojica, ovo je velika prilika da se popnu na Mount Everest, da postanu nedodirljivi. Bit će interesantno, nitko nije očekivao ovo finale, ali to je dobro za tenis. U ponedjeljak prije meča razradit ćemo taktiku. Nema tu neke filozofije, Marin mora igrati kako je igrao dosad i bit će dobro,' zaključio je najveći hrvatski tenisač svih vremena.