ATP PARIZ

Ivana Dodiga i Austina Krajiceka još samo jedna pobjeda dijeli od završnog turnira najboljih parova

03.11.2022 u 21:44

Bionic
Reading

Ivan Dodig i Austin Krajicek su nakon pobjede 6:3, 7:6 (5) protiv belgijskog para Sander Gille - Joran Vliegen i izborenog četvrtfinala na ATP Masters 1000 turniru u Parizu napravili korak prema plasmanu na završni turnir osam najboljih parova u Torinu, ali petak bi mogao biti ključan dan u toj borbi.

Za preostala dva mjesta u konkurenciji su ostala četiri para. Britanac Glasspool i Finac Heliovaara su trenutačno u najboljoj poziciji sa 3420 bodova, dok su Dodig i Krajicek mjesto iza njih sa 3280 bodova.

No, vrlo blizu hrvatsko-američkoj kombinaciji su Nijemac Tim Puetz i Michael Venus koji imaju 3140 bodova, a u četvrtfinalu će igrati protiv posljednjeg para koji još ima izglede izboriti mjesto na ATP Finalu, a to su Nijemci Kevin Krawietz i Andreas Mies (2730 bodova). No, njemački par je u najlošijoj poziciji, a u Torino mogu samo kao pobjednici turnira u Parizu uz uvjet da Glasspool i Heliovara izgube u četvrtfinalu i da Dodig i Krajicek ne dođu do finala.

Dodiga i Krajiceka u petak čeka težak zadatak, jer će im suparnici u četvrtfinalu biti prvi nositelji Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury.

Puetz i Venus protiv Krawietza i Miesa izravno odlučuju koji će par i nakon petka ostati u utrci za mjesto među osam najboljih svjetskih parova. Izgube li Dodig i Krajicek u četvrtfinalu Puetz i Venus pobjedom mogu izboriti plasman u Torino.

Svoje su mjesto na ATP Finalu, koje je na rasporedu od 13. do 20. studenog, već osigurali parovi: W Koolhof - N. Skupski (Niz-VBR), R. Ram - J. Salisbury (SAD-VBR), M. Arevalo - J-J. Rojer (Sal-Niz), N. Mektić - M. Pavić (Hrv), M. Granollers - H. Zeballos (Špa-Arg) te T. Kokkinakis - N. Kyrgios (Aus) kao najbolje rangirani osvajači Grand Slam naslova.

Dvoboj Dodiga i Krajiceka protiv Rama i Salisburyja na rasporedu je kao treći od 14 sati.