STROJ ZA GOLOVE

Ivan Santini nastavlja rušiti: Pao i Anderlecht

07.10.2013 u 12:45

Bionic
Reading

Ivan Santini ne prestaje. Hrvatski napadač još je jednom zabio za pobjedu Kortrijka, a posljednji gol dolazi iz domene 'eurogolova' kojim je utišao navijače Anderlechta

Kortrijk samo gol razlika dijeli od pozicije koja vodi u Europu, a takav plasman mogu zahvaliti gotovo isključivo Zadraninu Ivanu Santiniju. U nogometu je uvijek važan učinak svakog pojedinca na travnjaku, ali hrvatski napadač zabio je čak osam od 13 golova Kortrijka i apsolutno je najveće napadačko osvježenje prvog dijela belgijske lige.

Na 3.10 kreće akcije kojom je Ivan srušio Anderlecht


Kortrijk je drugi gostujući ligaški trijumf sezone upisao kod aktualnog prvaka Anderlechta (koji je prodao seriju važnih igrača i ove sezone rezultatski pati) kojega je Zadranin srušio jedinim pogotkom na utakmici. Mirno je dočekaopovratnu loptu i zakucao ju iza nemoćnog vratara Kaminskog. 21 tisuća navijača nadala se preokretu, ali rezultat se nije mijenjao i Santini je nastavio izravno donositi bodove svom klubu.

Ove sezone upisao je već devet (jedan u kupu) nastupa u 11 utakmica i s osam golova drugi je strijelac lige iza Lokerenovog Tunižanina Harbaouija. Zabio je zadnja tri Kortrijkova gola i u formi je koja ga približava i nacionalnom dresu. 24 su mu godine i ako nastavi u sličnom ritmu, dobitnik tportalove nagrade za najboljeg igrača domaće lige 2011. godine ostvarit će i taj cilj.