DOMAĆI KUPOVI

Ivan Rakitić uveo Sevillu u četvrtfinale Kupa kralja; Liverpool se provukao u FA kupu kod Wolverhamptona

17.01.2023 u 23:19

Bionic
Reading

Nogometaši Seville izborili su plasman u četvrtfinale španjolskog Kupa kralja nakon što su u susretu osmine finala na gostovanju pobijedili drugoligaša Deportivo Alaves sa 1:0 golom hrvatskog nogometaša Ivana Rakitića

Bivši hrvatski reprezentativac je zabio pobjednički pogodak u 48. minuti. Jesus Navas je ubacio s desne strane, a Rakitić glavom zabio pored nemoćnog Jesusa Owonoa. Bio je to njegov prvi pogodak za Sevillu od travnja prošle godine, te prvi pogodak glavom nakon studenog 2020. kada je zabio Krasnodaru u Ligi prvaka.

Sevilla je ovom pobjedom barem malo uljepšala očajnu sezonu. Podsjetimo, Andalužani se trenutačno nalaze na 19. mjestu Primere sa 15 bodova, dva manje od zone spasa.

U drugom susretu večeri Real Sociedad je identičnim rezultatom pobijedio Mallorcu sa 1:0. Pogodak odluke zabio je Robert Navarro u petoj minuti utakmice.

Bila je to osma uzastopna pobjeda baskijskog sastava u svim natjecanjima - pet su ostvarili u prvenstvu, a tri u kupu.

U srijedu su na rasporedu četiri utakmice, sastaju se Sporting Gijon - Valencia, Athletic Bilbao - Espanyol, Real Betis - Osasuna, te Levante - Atletico Madrid, dok su posljednje dvije u četvrtak kada će snage odmjeriti Ceuta - Barcelona, te Villarreal - Real Madrid.

Nogometaši Liverpoola izborili su plasman u četvrto kolo FA kupa nakon što su u ponovljenom susretu 3. kola na gostovanju pobijedili Wolverhampton sa 1:0. U prvom susretu ovih dviju momčadi, igranom 7. siječnja na Anfieldu, bilo je 2:2.

Ovoga puta "Redsi" su slavili sa 1:0, a pogodak odluke zabio je Harvey Elliott u 13. minuti na asistenciju Thiaga Alcantare.

Liverpoolu sada slijedi gostovanje kod Brighton & Hove Albion 28. siječnja u susretu 16-ine finala.

Četvrto kolo dohvatio je i West Bromwich Albion koji je pobijedio petoligaša Chesterfield sa 4-0 nakon što je prvi susret završio 3:3. Strijelci su bili Jon Swift (23), Tom Rogić 48), Jake Livermore (54) i Jovan Malcolm (90).

Luton Town je na gostovanju porazio Wigan sa 2:1. Pobjednički pogodak gosti su zabili u osmoj minuti sudačke nadoknade, a strijelac je bio Elijah Adebayo.

Identičnim rezultatom je Birmingham City na gostovanju porazio Forest Green Rovers.