'najveće razočaranje'

Ivan Rakitić na novom udaru žestokih kritika; hrvatski veznjak se zbog Seville odrekao i reprezentacije i ovako nešto sigurno nije očekivao

08.03.2021 u 15:01

Bionic
Reading

Ivan Rakitić se zbog lošijih igara u zadnje vrijeme našao na meti kritika španjolskih medija

Sevilla je ove sezone na odličnom četvrtom mjestu u La Ligi, a u igri su još i u Ligi prvaka gdje su prvu utakmicu od Borussije Dortmund izgubili s 3:2, ali još imaju uzvrat u kojem stignu sve popraviti. Ivan Rakitić je nedavno rekao kako je ovo možda i najjača generacija Seville u povijesti, ali ono što brine Španjolce jesu upravo njegove igre.

Sve su češće kritike na igru hrvatskog veznjaka, a najnovija je došla od novinara Marija Mijenza Garcije s portala La Colina de Nervion koji je specijaliziran za Sevillu. Garcia je Raketu prozvao 'najvećim Sevillinim razočaranjem ove sezone'.

'Kapetan Seville samo pokazuje koliko smo zapravo izgubili odlaskom Banege. Hrvat igra ispod očekivanja i nije dostojan nasljednik svojeg prethodnika. Rakitićev povrata bio je poželjan i on je bio velika nada za nas, ali nakon sedam mjeseci je okus više gorak nego sladak', piše Garcia pa dodaje:

'Njegovo kretanje je horizontalno i nema brzine između linija. U ovom trenu nije na razini potrebnoj za prvih 11 Seville. Balkanska zvijezda uz sve to zarađuje i najviše od svih u Sevilli', kritizirao je Garcia.

Rakitić je ove sezone u 36 utakmica zabio pet golova i upisao tri asistencije, ali izgleda da će svoju igru morati ponajprije ubrzati i podići na viši nivo jer su kritike sve češće. Baš zbog toga kako bi se mogao posvetiti Sevilli je i otišao iz reprezentacije pa vjerujemo da mu samo treba neko vrijeme da pohvata konce.