prvo skoči, pa reci hop

Ivan Perišić u velikom problemu: u Interu nepoželjan, a Arsenalu nepotreban?

28.01.2019 u 18:07

Bionic
Reading

Hoće li hrvatski nogometni reprezentativac i krilni igrač milanskog Intera, Ivan Perišić napustiti Italiju i preseliti u londonski Arsenal, u ovom trenutku teško je reći.

Proteklih se dana puno govorilo o odlasku Ivana Perišića iz milanskog Intera, a kao mogući novi klubovi spominjali su se madridski Atletico, Manchester United ali i kao - najsigurnija opcija - londonski Arsenal.

Prema nekim informacijama, Perišić je već dogovorio osobne uvjete s 'topnicima', odnosno plaću od čak 6,5 milijuna eura, dužinu trajanja ugovora do 2022. godine.

Međutim, zapelo je na relaciji između Arsenala i Intera, jer talijanski klub ne bi pustio Ivana na posudbu, što pak želi Arsenal i koji bi za prvih šest mjeseci platio oko 5 milijuna eura, dok bi ostatak od 35 milijuna eura uplatio u ljeto.

Direktor Intera Beppe Marotta i trener Luciano Spalletti potvrdili su u nedjelju kako je Perišić podnio zahtjev za transfer, ali 'još nisu stigle odgovarajuće ponude'.

Talijani navode kako će se pregovori nastaviti u ponedjeljak jer se dogovor mora postići do konca ovoga mjeseca.

'Saslušali smo igrača i on želi otići. Želimo ga usrećiti, ali i moramo razmisliti što je najbolje za nas. Do sada nisu stigle odgovarajuće ponude i za sada čekamo', kazao je Marotta, dok je Spalletti otkrio zašto Perišić nije nastupio u nedjelju u susretu protiv Torina.

'Ako Perišić želi otići iz kluba, onda nemamo izbora. No, dok je tu s nama, a i dalje insistira na odlasku, neće igrati i bit će izvan momčadi. Igraći su potpisali ugovore, ne mogu otići tek tako, kad to požele'.

Čini se da su se u Interu zainatili, a to će najmanje koristiti hrvatskom igraču. Tim prije što i trener Arsenala Unai Emery nije uvjeren koliko je Perišić blizu dolasku ali i koliko bi to dobroga donijelo 'topnicima'.

'Mi gledamo neke igrače, ali ne mogu vam reći hoćemo li dovesti dvoji, jednog ili nikoga. Mi zasad imamo dovoljan broj igrača. Istina, neki su ozlijeđeni i trenutno nisu u konkurenciji za sastav, ali kada se vrate onda bi nam se mogao dogoditi prevelik broj nezadovoljnih. Zato sada ništa ne mogu potvrditi koliko ćemo igrača dovoditi i hoćemo li ih uopće kupovati', znakovito je odgovorio na upit o mogućnoj kupovini Ivana Perišića i Denisa Suareza trener Emery.

Ono što Perišiću ne ide na ruku je i stav navijača, koji nisu baš oduševljeni jer svjesni su da 'topnicima' prije svega trebaju obrambeni igrači. A da stvar bude gora, čak su se i navijači Uniteda uključili u raspravu, sugeriravši kako su sretni što hrvatski reprezentativac neće doći k njima, već bi trebao preseliti u Arsenal.