POČETAK IZ SNOVA

Ivan Perišić hladno o supergolu: Svi su isti

14.01.2013 u 12:07

Bionic
Reading

'Došao, vidio i - zabio.' Tim je riječima njemački magazin Kicker u novom broju svoga tiskanog izdanja opisao prve dane hrvatskog nogometaša Ivana Perišića u dresu Wolfsburga

Podsjetimo, Perišić je prije nekoliko dana prešao iz aktualnog prvaka Borussije Dortmund, u kojoj nije bio zadovoljan statusom, u redove Wolfsburga. Već u prvom dvoboju u zelenom dresu, u prijateljskoj utakmici protiv Standarda iz Liegea (3-1) bio je strijelac, a zabio je i u subotnjoj pobjedi (5-1) u pripremnoj utakmici protiv Herthe. Bio je to, piše Kicker, spektakularan volej sa 17 metara koji je podsjetio na Perišićev gol Arsenalu u Ligi prvaka u jesen 2011.

'Gol je gol, nije bitno kakav je,' hladnokrvno je prokomentirao 23-godišnji ofenzivni veznjak.

Autor podsjeća da je Perišić u dresu Club Bruggea bio prvi strijelac belgijskog prvenstva, a s Borussijom je već u prvoj sezoni osvojio dvostruku krunu, naslov u Bundesligi i u Njemačkom kupu. No, to nije nimalo ugasilo njegovu želju za uspjesima.

'I dalje sam gladan trofeja. Svake godine želim osvojiti sve što je moguće,' istaknuo je Perišić koji ni ove sezone nije bez ambicija unatoč tome što je Wolfsburg jesenski dio Bundeslige zaključio tek na 15. mjestu.

'Želimo u finale Njemačkog kupa,' dodao je Perišić koji se brzo prilagodio novoj momčadi.

'Trener Dieter Hecking mi je rekao da želi igrati slično Borussiji Dortmund. Na dobrom smo putu.'

Hrvatski reprezentativac je protiv Standarda najprije igrao na lijevom, potom i na desnom krilu, a protiv Herthe, u odsustvu Diega, i na poziciji središnjeg veznjaka. Očito Hecking u njega ima veliko povjerenje i vidi ga jednim od svojih ključnih ljudi za nastavak prvenstva.

'Želimo napredovati na ljestvici. Igrat ćemo bolje nego u jesenskom dijelu,' obećao je na kraju Perišić.