AMBICIJE NARASLE

Italija u euforiji, a Vettel pod ogromnim pritiskom: Ili titula ili zbogom!

12.03.2017 u 13:52

Bionic
Reading

Nakon što se Ferrari pokazao kao najbrža momčad na zimskom testiranju u Barceloni, jasno je da će i očekivanja od vozača biti veća nego prethodnih godina, a ako Sebastian Vettel ne osvoji titulu prvaka, teško da će mu biti produžen ugovor...

Ferrari je definitivno najugodnije iznenađenje testiranja u Barceloni. Navikli smo već na promašene automobile talijanske momčadi prethodnih godina pa je malotko očekivao da bi upravo dečki iz Maranella mogli napraviti sjajan bolid, no ne treba zaboraviti da se ipak raditi o najvećoj, najuspješnijoj i najbogatijoj F1 ekipi.

Talijani su čini se svojim vozačima konačno kreirali bolid kakav zaslužuju, što izaziva euforiju među navijačima, ali i maksimalno povećava pritisak na Sebastiana Vettela i Kimija Raikkonena.

Ne možemo znati je li Ferrari trenutno brži od Mercedesa, ali trebao bi biti barem blizu, a to priznaje i Lewis Hamilton. Ako je situacija zaista takva, od Vettela će se ove sezone tražiti naslov prvaka ili barem borba za njega do posljednje utrke.

Njemački četverostruki šampion bio je pod kritikama zbog svojih nastupa prošle sezone i jasno je da mora nešto napraviti u 2017. godini kako bi mu bio produžen ugovor koji istječe u studenom. Ako je SF70H moćan kako se zasad čini, u tom će slučaju samo titula biti dovoljno dobra za uvijek zahtjevnu talijansku javnost.

Što je pak s Kimijem Raikkonenom? Iskusni 36-godišnji Finac vozio je u Barceloni krug 1:18.634, kojim ne samo što je potukao konkurenciju, već i nadmašio Sebastiana Vettela. Može li on svoju karijeru zaokružiti titulom prvaka? Time bi i zaključio sa stilom jedan negativan ciklus Ferrarija, s obzirom da je upravo prije deset godina, 2007. godine on osvojio posljednji vozački naslov za momčad.

U svakom slučaju, ambicije su među Talijanima porasle preko noći, a oba vozača imaju ugovor samo za ovu sezonu i ako razočaraju imat ćemo potpuno novu vozačku postavu Ferrarija sljedeće sezone...

  • +4
Barcelona, testiranje bolida Formule 1 Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA