POLICIJA NA NOGAMA

Istraga! Tko se to Schumiju usudio napraviti?

25.06.2014 u 11:28

Bionic
Reading

Francuska policija otvorila je istragu o krađi zdravstvenog kartona sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 Michaela Schumachera iz bolnice u Grenobleu...

'Zasad možemo reći da su kradljivac ili kradljivci kontaktirali nekoliko francuskih, švicarskih i njemačkih novinara i ponudili im nekoliko desetaka stranica Schumacherova zdravstvenog kartona za 60.000 švicarskih franaka', izjavio je tužitelj Jean-Yves Coquillat.

Dodao je i da su manji dijelovi dokumenta poslani novinarima na e-mail kao dokaz da se radi o originalnom zdravstvenom kartonu. Policija sumnja da je bolničko računalo hakirano izvana ili da su kradljivci ušli u bolnicu i u tajnosti kopirali dokumente s računala.

Podsjetimo, Schumacher je u bolnici u Grenobleu završio 29. prosinca prošle godine kada je u nesreći na skijanju zadobio ozljede glave opasne po život. Mjesecima je bio u stanju inducirane kome, a nakon što je probuđen, prošli je tjedan prevezen u rehabilitacijsku kliniku u Lausannei.

Schumacherova menadžerica Sabine Kehm u ponedjeljak navečer je potvrdila krađu kartona i poručila da će biti podignuta tužba protiv svih koji objave sadržaj dokumenta koji je povjerljive prirode.