SUSPENDIRAN TRAORE

Istra u ratu s menadžerskom klikom

16.07.2009 u 11:08

Bionic
Reading

Novi hrvatski nogometni prvoligaš Istra 1961 deset dana prije nove sezone povukao je radikalan potez. Najbolji igrač Kalilou Traore je suspendiran i prekidaju se odnosi s agencijom koja ga je dovela

Glasno se nakon isteka prošle sezone spominjala mogućnost da Malijac Traore Istru zamijeni Hajdukom, a da u zamjenu za njega u Pulu sleti okruglih milijun eura. Istrijani su takvu mogućnost odbili i postalo je jasno da su odlučni u namjeri da zadrže najboljeg igrača Druge lige protekle sezone.

Trener Scoria bio je zadovoljan, igrač nije pokazivao znakove tuge, no agencija koja ga je dovela u Pulu tražila je sve načine da ga već ove godine stavi u europski izlog. Kao najlogičnija destinacija nametnula se Rijeka, no budući da klub s Rječine nije uspio prodati Anasa Sharbinija, novca u blagajni jednostavno nije bilo.

Takvo ozračje utjecalo je i na igrača, kojemu se hladniji odnos prema treneru i upravi vratio poput bumeranga. U srijedu je suspendiran i radit će sam, po posebnom programu.

'Predsjednik Jergović i ja odlučili smo da treba okončati ovu neprirodnu situaciju. Budući da je Traore mlad (21 godina) i da je došao s drugog kontinenta, imali smo puno razumijevanja za njegovo ponašanje, no dosad se pristup trebao promijeniti. Traore je suspendiran, predložit ću sankcije i ostaje vidjeti je li on dovoljno mudar da shvati da to radimo i za njegovo dobro', rekao je za SN trener Puležana Elvis Scoria.

Potvrdio je i da Istra prekida suradnju s njegovom agencijom, a kolateralna žrtva je 25-godišnji Samuel Zrangba, koji je poslan kući s probe i prije nego što je uspio pokazati što zna.

Scoria je ostao čvrst nakon Traoreovih molbi da povuče suspenziju, no trener je naglasio da se nada da će igrač promijeniti pristup i ostati dio njihova projekta. Prvi prvoligaški dvoboj Istru očekuje za deset dana na Maksimiru, a u interesu kluba i Traorea samog bilo bi da on istrči na megdan aktualnom prvaku.