UZBUNA U RAPIDU

Ispali su od totalnih autsajdera i razljutili navijače. Nakon pokušaja upada na teren i klupske prostorije, uslijedili su novi problemi

26.08.2022 u 15:27

Bionic
Reading

Nakon blamaže bečkog Rapida u kvalifikacijama Konferencijske lige i ispadanje od Vaduza iz Lihtensteina, navijači su zatražili ostavku čelnika jednog od najpopularnijih klubova u Austriji.

Rapid je odigrao 1-1 u Vaduzu, ali je pretrpio poraz u Beču od 0-1 i ispao iz Europe od kluba, čije je sjedište u LIhtenštajnu, a nastupa u Drugoj švicarskoj ligi.

Tijekom meča, navijači Bečana su podržali svoje igrače, ali nakon završetka pokušali su upasti na teren i u klupske prostorije. Snage sigurnosti na stadionu uspjeli su svladati nekoliko navijača koji su pokušali uletjeti na teren i izraziti svoje nezadovoljstvo igrom Rapid.

Cijeli stadion je je glasno tražio ostavke direktora Kristofa Pescheka i predsjednika Martina Brucknera.

U ždrijebu Konferencijske lige u petak u Istanbulu biti će tako i lihtenštajnski nogometni klub Vaduz, kao prva momčad iz te kneževine u grupnoj fazi jednog UEFA natjecanja.

 "Sretan sam zbog kluba, sretan sam zbog države, sretan sam zbog našeg grada. Ne moramo se strašiti nogometne euforije u Kneževini, naši ljudi nas stalno bodre na stadionu, uvijek je oko 1000 ljudi. Možeš raditi u miru, nikad nismo pod pritiskom. Sve je usklađeno, sve štima, to je Vaduz," kazao je 43-godišnji trener Vaduza Alessandro Mangiarratti.