KREĆU O OBRANU TITULE

Iskusni Casillas dotakao se Hrvatske, ali je i bahato poručio…

09.06.2016 u 13:30

Bionic
Reading

Vratar španjolske nogometne reprezentacije i Porta, Iker Casillas (34), koji je među vratnicama Španjolske proveo 16 godina rekao je kako Hrvatska, Turska i Češka imaju dobre igrače te da bi eventualno posrtanje protiv njih moglo stvoriti probleme na putu obrane naslova prvaka Europe.

'Nadamo se obrani naslova europskog prvaka. Imamo dobre igrače, no sve je bitno - imati sreće i biti u dobroj formi', pomalo samouvjereno ili bolje rečeno bahato kazao je iskusni vratar Casillas po dolasku u kamp na zapadu Francuske dodavši na temu Hrvatske i ostalih protivnika:

'Turska, Češka i Hrvatska imaju također dobre igrače, to su snažne momčadi i bilo kakav posrtaj na prvenstvu poput ovog doveo bi nas u situaciju da plivamo protiv struje. Nije ovo prvenstvo poput nekih ranijih gdje se može kiksati na početku pa sve ispraviti'

Španjolska je osvojila Europsko prvenstvo 2008. u Austriji i Švicarskoj te 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

'Promijenilo se puno stvari od te 2008. Bila je to jedna reprezentacija s novitetom u igri i nitko nas nije svrstavao među favorite. Naslov je bio zaslužen zbog igre, zbog grupe koju smo činili te zbog zemlje koja je prolazila kroz teške trenutke', rekao je Casillas.

'Sada, osam godina kasnije, momčad se promijenila, ovdje su neki novi igrači što je normalno. No i još uvijek ostaje nešto što smo imali i tada. Nadam se da će 'veterani' pomoći mladima za zauzmu mjesta', dodao je.

Smatra da je pobjeda na jedanaesterce protiv Italije u četvrtfinalu 2008. bila prekrektnica za ovu momčad. "Do tada je postojala frustracija i pesimizam pa nam je takva pobjeda nad tadašnjim svjetskim prvacima dala zamah. Naša budućnost počela je tijekom tih penala", rekao je. "Iza nas su slavne godine i bit će teško ponoviti taj uspjeh, no vjerujem da možemo osvojiti Euro", napomenuo je.

Za njega je najvažniji trenutak bio debi za reprezentaciju 2000. godine. "I naravno naslovi europskog i svjetskog prvaka. Sve što sam doživio proteklih godina bio je jedan izniman uspjeh", zaključio je Casillas.