PRIPREME ZA SP

Iskreni Repeša: Ne vidim kad ćemo imati takvog igrača

08.07.2014 u 14:29

Bionic
Reading

Izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske Jasmin Repeša, koju krajem kolovoza čeka Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj, skratio je popis na 17 imena

Podsjetimo, Hrvatska će se u skupini B za jedno od prva četiri mjesta boriti u društvu Filipina, Senegala, Argentine, Grčke i Portorika. Prvi dio naša reprezentacija igra u Sevilli, a svakako treba reći da naši otvaraju SP 30. kolovoza protiv Filipina.

Najzanimljiviji dio popisa od 17 igrača jest svakako američki razigravač Oliver Lafayette koji je u momčad upao umjesto Dontayea Drapera. Suša za domaćim playmakerima se nastavlja…

'Lafayette ima igračke i ljudske karakteristike kojima može pomoći Hrvatskoj. Ne želim da drugi ispaštaju jer nemamo igrača na toj poziciji. A ni ne vidim kad ćemo ga imati. Zato trebamo koordiniranom politikom svi raditi na tome, da pomognemo mladim igračima', kazao je Repeša prenosi 24sata.

Popis od 17 igrača koji je na press konferenciji iznio Repeša je sljedeći:

Roko Leni Ukić, Oliver Lafayette, Rok Stipčević, Krunoslav Simon, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Fran Pilepić, Luka Babić, Damjan Rudež, Dario Šarić, Mario Delaš, Miro Bilan, Damir Markota, Darko Planinić, Ante Tomić, Luka Žorić i Lukša Andrić.


Dodajmo još, kao što je prije najavljeno, pripreme započinju 20. srpnja u Svetom Martinu (Roko Ukić, Luka Žorić, Ante Tomić i Bojan Bogdanović priključuju se kasnije). Posljednja pripremna utakmica uoči odlaska na SP bit će ona protiv Litve u zagrebačkoj Areni 26. kolovoza.

Nekoliko riječi Repeša je kazao i o dva buduća NBA igrača koje ima na popisu, Bogdanoviću i Rudežu

'Drago mi je i zbog njega i zbog Bojana, obojica su svojim igrama zaslužili priliku na velikoj sceni. A kad se prilika za igru ukaže, ne smiju je propustiti', kazao je Repeša.

Cijeli članak pročitajte OVDJE