DVOBOJ NA MAKSIMIRU

Iskrena izjava ukrajinskog vratara o Hrvatskoj: To nije nikakva tajna

21.03.2017 u 11:34

Bionic
Reading

U petak na Maksimiru (20.45) kvalifikacijsku utakmicu za svjetsko prvenstvo u Rusiji igraju Hrvatska i Ukrajina. Gosti posljednjih dana šalju optimistične izjave pa tako i vratar Denis Bojko (29)

Denis Bojko opet se vratio u ukrajinsku reprezentaciju, no i sam je svjestan da je jedinica rezervirana za Andrija Pjatova.

'Realno je da je Pjatov prvi izbor. Ja sam sto posto spreman zamijeniti ga ako se što dogodi. Ne vidim tu nikakav problem. Tu smo da se prilagodimo i pomognemo jedni drugima', iskren je bio vratar Bešiktaša koji se nalazi na posudbi u Malagi.

Hrvatska je favorit skupine, kakve su uopće šanse Ukrajinaca na Maksimiru?

'Moramo vjerovati u sebe. Moramo na teren istrčati hrabro, pozitivna stava. U stanju smo odigrati dobro i ostvariti pravi rezultat. Ne trebamo razmišljati negativno. Istina, Hrvatska je favorit skupine i to nije nikakva tajna, ali nismo bez šanse. Pokazali smo u ranijim utakmicama da se na nas mora računati i da nismo bez izgleda.'

Bojkov je nekada igrao u Dnjipru s Nikolom Kalinićem, danas napadačem Fiorentine, koji je i dio Čačićeve nacionalne vrste.

'Znamo komunicirati prije utakmice. Na terenu ćemo biti suparnici, ali izvan njega i dalje prijatelji.'

Inače, nakon četiri kola, Hrvatska je prva u skupini s deset bodova, Ukrajina odmah iza s osam, slijedi Island sa sedam, Turska s pet, a Finska i Kosovo imaju po jedan bod.