LOGIČNA ODLUKA

Ipak otkazan maraton u New Yorku

03.11.2012 u 10:28

Bionic
Reading

Jedan od najpoznatijih svjetskih maratona otkazan je zbog oluje Sandy. Potvrdu te odluke dao je i njujorški gradonačelnik Michael Bloomberg

Stigla je još jedna žrtva super oluje Sandy. Srećom, nije riječ o novim ljudskim žrtvama ili dodatnim troškovima uzrokovanim velim razaranjem, nego o konačnoj odluci da je njujorški maraton - otkazan. Riječ je o najvećem i najpoznatijem svjetskom maratonu, koji je u proteklih 40 godina postao sinonim za najtežu atletsku disciplinu. Otkazivanje maratona potvrdio je i gradonačelnik Michael Bloomberg.

'Maraton je bio integralni dio života New Yorka kroz 40 godina, u njemu redovito sudjeluju tisuće naših sugrađana i još više stranaca, milijuni ga gledaju preko TV ekrana, no sad smo ga morali otkazati. Previše je kontroverzi oko njega u ovom trenutku, previše je posla na obnovi nakon oluje Sandy da bismo ga ipak organizirali', kazao je Bloomberg, dodajući da je ipak najvažnije za grad da se normaliziraju prometnice i život vrati u normalu.

Iako je tek koji sat ranije kazao da je upravo u ovom trenutku moralna obaveza New Yorka održati maraton, čak je evocirao i odluku slavnog gradonačelnika Rudyja Giulianija koji ga nije otkazao ni onog nesretnog 11. rujna, nakon terorističkog napada na New York, Bloomberg se ipak predomislio. Vrlo vjerojatno ga je na to prisilio vrlo velik broj kritika njujorčana koji su još pod snažnim dojmom devastacije uzriokovane superolujom.

Inače, maraton u New Yorku se održava od 1970. godine i smatra se, uz one u Bostonu i Chicagu, najpoznatijim u svijetu.