serie a

Inter usred Milana šokirala momčad sa samo jednim Talijanom

16.12.2017 u 17:28

Bionic
Reading

Vodeća momčad Serie A, milanski Inter, doživio je prvi poraz ove sezone. Bolji od 'crno-plavih' bili su igrači Udinesea, za koje je igrao i naš Stipe Perica

S dolaskom Luciana Spallettija serija Intera izgledala je impresivno. Dovoljno je reći da su posljednji poraz doživjeli još u srpnju i to u prijateljskoj utakmici protiv Nürnberga. Potom su zaredal pobjede, tu i tamo kakav remi, poput prvenstvenog kod Juventusa u Torinu, što je bilo dovoljno da Inter nakon 17 kola bude vodeća momčad u Serie A.

  • +9
Serie A, Inter Milan - Udinese Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Alessandro Garofalo

Međutim, čini se da nakon ovog vikenda to više neće biti jer Napoli je s utakmicom manje na 'minus 1', a Juventus na 'minus 2'.

Kobni po Spallettijevu momčad bili su igrači Udinesea, koji su u Milano doputovali kao autsajderi. No, očito su igrači iz Udina, u čijoj je momčadi igrao tek jedan jedini Talijan, mislili posve drugačije. 

Gosti su poveli u 14. minuti pogotkom Lasagne, ali je samo dvije minute poslije izjednačio Icardi. No, drugo poluvrijeme donijelo je veliko iznenađenje. Pogocima De Paula s bijele točke u 61. minuti i Baraka u 77. minuti Udinese je ostvario treću ovosezonsku pobjedu u gostima.

Ivan Perišić i Marcelo Brozović bili su u početnoj postavi Intera. Obojica su imali dobre prilike, ali su ostali bez pogotka. Perišić je odigrao cijelu utakmicu, a Brozović je zamijenjen u 54. minuti. Kod pobjednika je Stipe Perica ušao u 78. minuti, a Andrija Balić ostao na klupi za pričuve.