ostaje u milanu

Inter kupuje Alexisa Sancheza za 15 milijuna eura, ali ManUtd iz cijelog posla izlazi sa 60 milijuna eura u blagajni

04.08.2020 u 06:38

Bionic
Reading

Čileanski napadač, 31-godišnji Alexis Sanchez u ljeto 2019. stigao je u milanski Inter na posudbu iz Manchester Uniteda. U 22 prvenstvena nastupa zabio je četiri gola, ali od toga tri u srpnju ove godine, čime je uvjerio čelnike Intera da se vratio u formu i da je još uvijek itekako upotrebljiv

Za razliku od Manchester Uniteda gdje nije opravdao ulaganje od 34 milijuna eura, za koliko su ga 'vragovi' kupili od Arsenala, Alexis Sanchez u nastavku post-korona sezone u dresu Intera podsjetio je na svoje najbolje dane.

I stoga su u Interu odlučili otkupiti ga u potpunosti od Uniteda, dok su i Englezi pronašli svoju računicu.

Istina, prvo su ga htjeli prodati za 20 milijuna eura, no sada su spustili cijenu na 15 milijuna eura, svjesni da će u konačnici, uz izdatak plaće, a koja s bonusima tjedno ide i do 500.000 eura, na kraju u blagajni imati 60 milijuna eura više.

Kako je Sanchezu očito dozlogrdilo u Engleskoj, pristao je na upola manju plaću, odnosno nekih sedam milijuna eura po sezoni.

Potpis sve tri strane očekuje se u srijedu ili četvrtak, odnosno nakon što United odradi uzvratnu utakmicu osmine finala Europske lige protiv LASK-a, to jest dok Inter (u jednoj utakmici) odmjeri snage protiv Getafea.