KLADITE SE PAMETNO

Inter iz kola u kolo sve bolji, Sampdoria sve lošija

31.10.2012 u 11:43

Bionic
Reading

Inter nakon nešto lošijeg ulaska u sezonu djeluje nezaustavljivo i Stramaccionijeva momčad trenutno uživa u lijepoj seriji od sedam uzastopnih pobjeda

Posljednju su ostvarili u nedjelju na gostovanju kod Bologne, a bio je to susret u kojem su sjajno kombinirali Argentinci Cambiasso, Palacio i Milito. Zanimljivo je da je pobjednička serija Intera krenula kada se ozlijedila najveća zvijezda Sneijder, a očito je da bez njega momčad igra mnogo brže i dinamičnije.

Inter u subotu čeka gostovanje kod Juventusa, no Stramaccioni naglašava da nitko u klubu još ne misli o derbiju: 'Ne mislim na Juventus. Gledam najprije na onu utakmicu koja je prva na redu i pokušavam da dam sve od sebe da u toj utakmici ne napravim pogrešku. Važno je da svi tako djelujemo jer moramo uzimati bodove u svim utakmicama. Moram pobijediti Sampdoriju i mislim da će to biti ekstremno teško stoga je ključno da osiguramo da Inter u tu utakmicu uđe gladan pobjede i s napadačkim mislima u glavi. Bilo je puno utakmica u kojima je Sampdoria igrala dobro, no iz kojih su izašli bez bodova. Ne smije nas zavarati njihova trenutna ligaška pozicija. Oni će sigurno htjeti uzeti bodove na San Siru.'

Zbog ozljeda će i ovaj susret kod Intera propustiti branič Chivu, veznjaci Stanković, Obi i Mariga, te ofenzivci Sneijder i Coutinho. Osim njih, među 21 pozvanim igračem za ovaj ogled nema ni suspendiranog braniča Juana Jesusa. Protiv Bologne je susret na klupi započeo Cassano, stoga se sada očekuje da priliku za odmor od prve minute dobije Palacio.

Sampdoria je sjajno ušla u sezonu s tri uzastopne pobjede od kojih je posebno impresivna bila ona iz prvog kola na San Siru protiv Milana, no nakon tih susreta krenula je njihova negativna serija. U posljednjih šest kola ne znaju za pobjedu, a Ferrarina je momčad izgubila posljednje četiri utakmice i to minimalnom razlikom. U tim susretima nisu bili u milosti sudaca budući da su protiv Napolija i Parme zaradili crvene kartone uz dosuđene jedanaesterce za protivnike. Protiv Cagliarija su pak prijetili iz brojnih prekida, a uz nekoliko dobrih šansi koje su propustili, sudac im je poništio potpuno regularan pogodak.
Bez obzira na niz poraza, Ferrara se ne boji otkaza:

'Ovo nije moja zadnja utakmica. Momčad daje sve od sebe, a protiv Intera će nam trebati perfektna utakmica u svim pogledima, taktički i atletski. Oni su u odličnom trenutku, no mi moramo osvojiti bodove. Ne vjerujem da će nas Inter podcijeniti, pogotovo jer je pred njima susret s Juventusom.'

Na gol Sampdorije se nakon odrađene suspenzije vraća argentinski reprezentativac Romero, no Ferrari ponovno nedostaju neki važni igrači. Gosti će na San Siru biti bez ozlijeđenih standardnih veznjaka Krstičića i Maresce, te važnih napadača Pozzija i Maxi Lopeza koji je s tri gola najbolji strijelac momčadi.

Prognoza:

Inter – Sampdoria, tip: 1

Iako je koeficijent na rubu isplativosti, jednostavno je teško ne ispratiti Inter kada Stramaccionijeva momčad igra sjajan nogomet. Imaju sedam pobjeda u nizu i sigurno idu po osmu budući da je pred njima veliki subotnji derbi s Juventusom u Torinu u kojeg žele ući maksimalno puni samopouzdanja. Na gostovanju kod Bologne su djelovali odlično, a Stramaccioni sada ima slatke brige sa sastavljanjem napadačke linije nakon što se od ozljede oporavio Palacio koji sjajno funkcionira s Militom i ostatkom ekipe. Nema Coutinha i Sneijdera, no nitko za njih ni ne pita kada ostatak momčadi djeluje besprijekorno.

Danas će susret kod Intera propustiti i suspendirani Juan Jesus, no to nije problem za Stramaccionija. S druge strane je Sampdoria koja je pod Ferrarom sjajno krenula u sezonu, no koja je onda stala. Nisu imali sreće, a u zadnjem nizu od četiri poraza suci su ih dosta oslabili crvenim kartonima i jedanaestercima za njihove suparnike. U današnji susret ulaze s dosta problema s izostancima ofenzivaca (nema Pozzija, Maxi Lopeza, Maresce i Krstičića) i sigurno će se pokušati čvrsto braniti. Teško će u tome i uspjeti.