SIGURNA ODLUKA

Inter gubi titulu, Serie A 2006. bez prvaka

06.07.2011 u 11:29

Bionic
Reading

Suđenje u aferi Calciopoli 2 se bliži kraju, ali sve je jasnije da će i Interu biti oduzeta titula iz 2006. koju je zaradio za stolom, a ne na travnjaku

Nakon što je istražitelj Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Stefano Palazzi izjavio da je Inter također muljao sa sucima (od 2004. do 2006), te je na taj način stekao nepoštenu prednost, s nestrpljenjem se čeka konačna odluka suda u Napulju (18. srpnja).

Talijanski tisak složan je u prosudbi da će Interu biti oduzet scudetto iz 2006. koji mu je pripao nakon što je titula oduzeta Juventusu. U toj aferi namještanja 'stara dama' je izgubila dva naslova i bila je izbačena u Serie B, dok su bodovno kažnjeni Milan, Fiorentina, Lazio i Reggina.

Inter se tada nije našao na optuženičkoj klupi iako su neki tvrdili da je i on varao sa sucima. U novoj istrazi došlo se do novih dokaza i transkripata razgovora koji jasno govore da ni Inter nije nedužan.

Tako će Italija dobiti još jednu godinu bez prvaka jer naslov iz 2005. (oduzet Juventusu) također nije pripao nikome. Sreća je za Inter što neće biti dodatne kazne (izbacivanje u niži rang ili kazneni bodovi), jer je prošlo pet godina od skandala, pa je uslijedila neka vrsta zastare. No, ono najvažnije – titula – ne pripada nikome.