TEHNIČKI PREGLED

Inspekcija na Sljemenu; palac gore za Snježnu kraljicu!

15.07.2015 u 15:54

Bionic
Reading

U srijedu nakon redovnog tehničkog pregleda na Sljemenu, glavni direktor FIS Svjetskog kupa za muškarce Markus Waldner, direktor FIS Svjetskog kupa za muškarce Emmanuel Couder i FIS-ov tehnički stručnjak Günter Hujara izrazili su zadovoljstvo i velike pohvale Organizacijskom odboru slalomskih utrka za skijašice i skijaše Vip Snow Queen Trophy koje su postale top događanja u alpskom skijanju

Oni su posebno istaknuli kako su utrke na Sljemenu postale nezaobilazne i klasične utrke Svjetskog kupa. Sljemenske utrke uživaju veliku podršku Međunarodne skijaške federacije - FIS, što uz činjenicu da je Zagreb već postao članom udruženja tradicionalnih organizatora utrka Svjetskog kupa 'Club 5 Ski Classics' dokazuje i uvrštenje utrka u program FIS Svjetskog kupa svake sezone do 2019. godine, do kada su napravljeni kalendari.

FIS-ovi predstavnici izrazili su i zadovoljstvo naporima Grada Zagreba, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Vlade RH oko donošenja prostornih planova skijališta Sljeme koji su u tijeku te kojima bi se trebao riješiti postojeći problem vodnih kapaciteta na Sljemenu. Rješenje problema je u izgradnji većeg akumulacijskog jezera za proizvodnju snijega, što će uvelike pomoći kako organizatorima u lakšoj pripremi i smanjenju rizika od otkazivanja utrke zbog vremenskih nepogoda, tako i produženju skijaške sezone za skijaše rekreativce na Sljemenu.

Pročelnik gradskog ureda za financije Grada Zagreba Slavko Kojić istaknuo je kako je ponosan dugogodišnjom organizacijom utrka Vip Snow Queen Trophy koje su započele fantastičnim rezultatima obitelji Kostelić i koje su postale kruna sportskih događanja u Gradu Zagrebu te uvelike doprinose turističkoj ponudi i pozicioniranju Grada Zagreba na svjetskim kartama destinacija, a broj turista u Gradu Zagrebu raste zadnjih godina dvoznamenkastim rastom.

Ovogodišnje utrke gledalo je u prijenosima uživo u svijetu preko 24 milijuna ljudi, a ukupno kumulativno preko 340 milijuna ljudi. U sezoni 2015/2016 sljemenske utrke Vip Snježne kraljice na rasporedu su 03. i 06. siječnja 2016.