juniorsko ep

Ines Filipović iznenadila sve, pa i samu sebe, te na kraju osvojila brončanu medalju

16.09.2022 u 18:34

Bionic
Reading

Ines Filipović osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 63 kilograma na Europskom juniorskom prvenstvu u džudu koje se održava u Pragu.

Iako nije bila jedna od nositeljica, Filipović je od samog početka natjecanja pokazala kvalitetu rada.

Ždrijeb ju nije niti malo 'mazio' pa je već u prvom kolu za suparnicu imala neugodnu domaću predstavnicu Annu Skalsku protiv koje nakon samo minute i pol dolazi do pobjede odličnim kontra napadom koji joj je donio ippon.

U drugom kolu išla je na drugu nositeljicu, Francuskinju Melkiju Auchecorne koja je agresivno otvorila borbu protiv naše natjecateljice, ali Filipović odgovara odličnim napadom kojim protivnicu dovodi u parter te borbu ubrzo završava efikasnim gušenjem.

Četvrtfinalnu borbu imala je protiv Izraelke Adeline Novitzki, kasnije osvajačice zlatnog odličja. Od samog početka Novitzki je pokazala dominantnost u borbi te joj je bilo dovoljno samo 50 sekundi za pobjedu. U borbi za broncu Filipović je bila bolja od Nizozemke Kamile Nalbat.

'Stvarno sam presretna, nemam riječi. Prije samog dolaska nisam imala velika očekivanja, ali želja je bila velika i odradila svoje, tako da se isplatilo. Uskoro slijedi Europsko prvenstvo za mlađe seniore u Sarajevu na kojem ću također nastupiti', rekla je Filipović.

Uz Filipović u petak su nastupili Dominik Rožić (-81kg) i Karla Kulić (-70kg) koji su upisali poraz i pobjedu, dok su Lovre Mrković (-81kg) i Nina Simić (-63kg) zaustavljeni već u prvom kolu.