ABA LIGA

Imali su razloga košarkaši Splita navijati za Crvenu zvezdu

01.04.2024 u 21:07

Bionic
Reading

Košarkaši beogradske Crvene zvezde pobijedili su kao domaćini podgorički Studentski centar sa 94:76 u zadnjoj utakmici 25. kola ABA lige i time osigurali prvo mjesto te pomogli Splitu da do posljednjeg kola ostane u igri za plasman u doigravanje za prvaka.

Upravo će beogradska momčad u nedjelju, 7. travnja (18 sati), u 26. kolu gostovati na splitskim Gripama. Za Crvenu zvezdu će to biti rezultatski nevažna utakmica, dok će Split igrati za plasman u doigravanje, ako dva dana prije Budućnost pobijedi Studentski centar u podgoričkom derbiju. Pobijedi li Studentski centar, tad će i Splićanima utakmica protiv Crvene zvezde biti revijalnog karaktera.

Najbolji igrač Crvene zvezde u dvoboju protiv Studentskog centra bio je Nemanja Nedović sa 16 koševa i osam asistencija, a po 15 poena su ubacili Adam Hanga i Joel Bolomboy.

Emir Hadžibegović je sa 15 koševa predvodio podgoričku momčad, za koju je Mateo Drežnjak ubacio šest poena, Borna Kapusta pet, a Tomislav Ivišić četiri.

Posljednje kolo osnovnog dijela sezone započet će u petak, 5. travnja, kad će Cibona ugostiti ljubljansku Cedevitu Olimpiju (18 sati), a u Podgorici će igrati Studentski centar i Budućnost (20 sati). U subotu, 6. travnja, Igokea će biti domaćin Megi (17 sati), Borac će ugostiti Krku (19 sati), a u Beogradu će igrati FMP i Mornar. U nedjelju, 7. travnja, Split će ugostiti Crvenu zvezdu (18 sati), a u ponedjeljak, 8. travnja (19 sati), Partizan će biti domaćin Zadru.

Zadar ima zajamčeno mjesto u doigravanju. Ne može biti lošije plasiran od šestog mjesta, što mu donosi četvrtfinalni obračun protiv Budućnosti, pri čemu bi Podgoričani imali prednost domaćeg terena. No, u slučaju pobjede nad Partizanom u zadnjem kolu te poraza Cedevite Olimpije u Zagrebu i Mege u Laktašima, Zadrani bi u doigravanje ušli sa četvrte pozicije i imali prednost domaćeg terena u srazu s beogradskom Megom.

Zadar pobjedom nad Partizanom može biti i peti, ako Cibona svlada Cedevitu Olimpiju, a Mega ostvari pobjedu protiv Igokee. U tom bi slučaju hrvatski prvak opet igrao protiv Mege u četvrtfinalu, ali bi prednost domaćeg terena imala beogradska momčad.

Zasada je izvjesno da će Partizan u četvrtfinalu igrati protiv Igokee, a da će Crvenoj zvezdi suparnik biti Split ili Studentski centar.

Prve četvrtfinalne utakmice će biti odigrane u terminu između 12. i 15. travnja.