ZOV MILIJUNA

Ima ugovor s Maccabijem, a odlazi u CSKA?

15.05.2012 u 14:59

Bionic
Reading

Iako su iz izraelskog košarkaškog velikana Maccabija još u veljači najavili da će trener David Blatt sigurno produžiti ugovor na još dvije sezone, zbog sukoba s jednim od vlasnika kluba on to još nije učinio

Nakon što je u izraelskim medijima nedavno osvanuo intervju s jednim od trojice suvlasnika kluba Davidom Federmanom koji o Blattu nije baš govorio biranim riječima, američki trener odbija potpisati novi ugovor s momčadi iz Tel Aviva.

Navodno su prema informacijama iz tamošnjih medija sada šanse za njegov ostanak na kormilu Maccabija tek 50:50 jer se pojavila i ponuda bogatog ruskog CSKA-a. U Moskvi su nezadovoljni porazom u finalu Eurolige od Olympiacosa te namjeravaju raskinuti suradnju s litvanskim stručnjakom Jonasom Kazlauskasom, a mjesto trenera namjeravaju ponuditi upravo Blattu.

Inače, u Rusiji je Amerikanac vrlo cijenjen jer je s reprezentacijom osvojio europski naslov 2007. godine na Eurobasketu u Španjolskoj, a poznato je kako je ove godine samo zbog jednog koša protiv Panathinaikosa propustio odvesti 'ponos Izraela' na Final Four u Tel Aviv.

Ako se dogodi ovaj scenarij onda je sigurno kako će Blatt inkasirati milijunski iznos, značajno veći nego što je mogao zaraditi u Maccabiju.