DINAMO NA EL MADRIGALU

Ima li Vaha još jedan torpedo za 'žutu podmornicu'?

02.12.2010 u 10:06

Bionic
Reading

Dinamo večeras gostuje u Španjolskoj i protiv Villarreala ima prigodu osigurati europsko proljeće. Istina, to je težak ispit, jer na El Madrigalu treba pobijediti ponajbolju momčad Primere koja je na svom travnjaku neporažena od 1. svibnja i poraza od Barcelone (1:4)

Danima slušamo Vahida Halilhodžića kako biranim riječima govori o Villarrealu, kako 'žutu podmornicu' uspoređuje s Barcelonom naglašavajući da je momčad Juana Carlosa Garrida na tragu igre njegova kolege Pepa Guardiole. Jasno, treneru Dinama ne pada na pamet ustvrditi da su velika i moćna Barca i Villarreal čak i približne snage, no činjenica je da Vaha biranim riječima govori o večerašnjem suparniku 'modrih'.

Istina, Villarreal je jaka momčad, prepuna velikih nogometnih znalaca, no istina je i da nije riječ o vanzemaljcima poput zaista strašne Barcelone koja je početkom tjedna madridskom Realu očitala lekciju i posramila ga pred milijunima TV gledatelja. Kad se svemu pridoda i Vahina ćud, ona sportska drskost da pred nikim ne drhti i ne priznaje nikome da je bolji dok to ne dokaže na travnjaku, tada je sve očitije to da 'modri' trener 'pili naopako' pokušavajući večerašnjeg domaćina natjerati da se (opet) opusti i eventualno omogući Dinamu senzaciju.

Poanta cijele priče jest to da Dinamu treba pobjeda da bi kolo prije kraja bio sto posto siguran u europsko proljeće, a Villarrealu treba pobjeda da bi u zadnjem kolu odlučivao o svojoj europskoj budućnosti. Dakle, riječ je o utakmici 'ili - ili'.

Villarreal je po imenima, snazi lige u kojoj igraju i iskustvu sigurno jača momčad od Dinama, no po tim kriterijima jači je i od ostalih suparnika iz skupine D Europske nogometne lige, pa je ipak u situaciji da porazom do 'modrih' i pobjedom PAOK-a protiv Club Bruggea definitivno završi ovosezonsku nogometnu priču u Europi. Protiv 'modrih' u momčadi neće biti braniča Joana Méndeza Capdevile, no ostatak zvijezda, od Nilmara i Rossija u napadu, do Marchene u obrani i Carzole u veznom redu, bit će na travnjaku.

U Dinamovoj momčadi vrlo vjerojatno će nedostajati samo mladi Šime Vrsaljko. Zbog temperature nije vježbao par dana, no otputovao je u Španjolsku, a njegovo mjesto zauzet će Etto. Igor Bišćan se vraća u startnu postavu što je vrlo važno. Za očekivati je da će upravo obrana 'modrih' biti na najvećim iskušenjima protiv 'žute podmornice'.

Susret na El Madrigalu na rasporedu je u 21 sat, a tportal.hr će, uobičajeno, imati tekstualni prijenos za one koji neće biti u mogućnosti gledati utakmicu na TV ekranima.

Dinamo - Villarreal 2:0